Volg ons

Eerste Divisie

OVERZICHT | Eerste Divisie: Eindelijk zege voor NEC en Helmond Sport, FC Twente hard onderuit

OVERZICHT | Eerste Divisie: Eindelijk zege voor NEC en Helmond Sport, FC Twente hard onderuit

Een memorabele avond voor Helmond Sport en NEC. Helmond boekte dankzij een zege op Sparta de eerste overwinning van het seizoen, NEC bezweerde voor even de crisis met een eclatante zege op FC Volendam. Een pijnlijke avond werd het voor FC Twente, dat in eigen huis een afstraffing kreeg van Jong Ajax.

Toegegeven, Helmond Sport mocht niet klagen met de strafschop waaruit Tibeau Swinnen halverwege de eerste helft de 1-0 maakte. Het zou het begin zijn van een zeer teleurstellende avond voor Sparta, dat na rust ook de 2-0 van Nick de Louw moest slikken evenals de 3-0 een klein kwartier voor tijd van Arne Naudts. Het betekende de eerste zege pas dit seizoen van Helmond Sport. Sparta weet maandag pas of Go Ahead Eagles en FC Den Bosch profiteren van de uitglijder.

TOP Oss stelde vooraf geen angst te hebben voor Roda JC, maar de ploeg van Klaas Wels staat na het duel tegen de Limburgers weer met beide benen op de grond. Het ging al vroeg mis voor TOP. Al na zeven minuten had Mario Engels de 0-1 erin liggen en een kwartier later maakte Guliano van Velzen de 0-2. Na rust maakte Nicky Souren de 0-3 en een eigen doelpunt van TOP-doelman Nick Olij betekende de 0-4. De eindstand werd op 0-5 bepaald door Engels.

Bij FC Twente is het na vanavond vermoedelijk ook crisis. De Tukkers begonnen tegen Jong Ajax nog wel aardig met de 1-0 van Javier Espinosa na zes minuten. Nog voor rust keek de ploeg van Marino Pusic tegen een 1-3 achterstand aan. Sven Botman maakte gelijk, waarna Sergino Dest en Jurgen Ekkelenkamp de 1-3 ruststand op het bord brachten. Na de pauze was er even weer hoop voor Twente toen Peet Bijen scoorde, maar een benutte strafschop van Vaclav Cerny en wederom Ekkelenkamp deden het doek definitief vallen. Omdat Jong Ajax na rust gas terug nam, bleef verder leed Twente bespaard. In blessuretijd kreeg Christian Gonzalez nog een directe rode kaart.

Na acht weken smaakte FC Dordrecht eindelijk weer het zoet van de zege. RKC werd met 2-0 verslagen, waarbij beide treffers verzorgd werden door Oussama Zamouri. Of eigenlijk had RKC-doelman Ettiene Vaessen, vaak geprezen, ook een behoorlijk aandeel in de tegentreffer, zie de video hieronder.

Ongekende luxe voor FC Eindhoven, dat de tweede zege op rij boekte. In Leeuwarden bracht Marcelo Lopes de ploeg van David Nascimento tegen Cambuur al vroeg op 0-1. Kevin van Kippersluis deed na twintig minuten wat terug, maar een paar minuten later stond Eindhoven alweer aan de leiding. Alvin Daniels verzorgde de 1-2. Tien minuten voor het einde zorgde Jarno Janssen voor de 1-3.

Lang leek Telstar op weg naar de volle winst tegen Almere City. Terrel Ondaan maakte vlak na rust de 1-0 en die hield stand toyt de slotfase. Daarin maakte Andreas Calcan echter gelijk.

NEC snakte naar een zege en die kwam er ook tegen FC Volendam. Aanvankelijk leek het opnieuw mis te gaan voor de ploeg van Jack de Gier, die teruggreep naar Brahim Darri en Anass Achahbar. Dat bleek een gouden greep, want Darri nam twee treffers voor zijn rekening en Achahbar één. Boy Deul bracht Volendam halverwege de eerste helft aan de leiding, maar Jonathan Okita maakte al snel gelijk. Na de pauze tilde NEC de score in twintig minuten naar 5-1, met dank aan de eerder genoemde Achahbar, Darri en Rens van Eijden.

MVV en Jong AZ deelden de punten. Koen Kostons maakte in blessuretijd van de eerste helft de 1-0, Henri Weigelt zorgde voor een 1-1 eindstand.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie