Volg ons

Eerste Divisie

OVERZICHT | Eerste Divisie: Eagles bindt ook Volendam aan zegekar, Drenthe leidt Sparta langs FC Eindhoven

OVERZICHT | Eerste Divisie: Eagles bindt ook Volendam aan zegekar, Drenthe leidt Sparta langs FC Eindhoven

Go Ahead Eagles werd na het desastreus verlopen vorig seizoen hooguit als outsider getipt voor het huidige jaargang in de Eerste Divisie, maar de ploeg van John Stegeman geeft in de eerste fase van het seizoen een duidelijk signaal af dat er rekening gehouden dient te worden met de Deventer ploeg. Ook de vierde competitiewedstrijd werd overtuigend gewonnen. FC Volendam kreeg met 3-0 klop. Cambuur blijft middels een zege op RKC in het spoor van de Eagles.

Sparta-trainer Henk Fraser voorspelde al dat Royston Drenthe nog belangrijk zou gaan worden voor de Rotterdammers. Dat was de ervaren oud-Real Madrid-speler al tegen FC Eindhoven. Drenthe tekende na rust voor een knappe 1-0, waarna Adil Auassar de 0-2 binnenkopte. Zo kwam Sparta met de schrik vrij, want aanvankelijk kende het veel moeite met FC Eindhoven.

Almere City leek lang op weg naar de volle winst tegen MVV, vorig seizoen nog tegenstander in de play-offs, maar uiteindelijk eindigde het treffen in 2-2. MVV-nieuwkomer Anthony van den Hurk maakte na een klein half uur de 0-1, Andreas Calcan maakte een minuut later alweer gelijk. Na de pauze leek een eigen doelpunt van diezelfde Van den Hurk de Almeerders naar de zege te schieten, tot Pieter Nys vlak voor tijd alsnog zorgde voor een aangename busreis terug naar Maastricht: 2-2.

Karim Rossi (foto) was vorig seizoen lang geblesseerd, maar eenmaal fit is de Zwitser goud waard voor Cambuur. Rossi tekende tegen RKC al vroeg voor de 1-0. Na een uur maakte Justin Mathieu er 2-0 van.

Weinig Volendam-fans op de tribune in Deventer. Het zal alles te maken hebben met de plaatselijke kermis, die voor Volendam slecht begon. Nog voor rust had Go Ahead al afstand genomen via Orhan Dzepar en Jaroslav Navratil. Na de pauze besliste Thomas Verheijdt het duel definitief: 3-0.

Met FC Dordrecht wil het nog niet echt vlotten. De verrassing van afgelopen jaar verloor in eigen huis van Telstar. Een eigen doelpunt van Antonio Stankov zorgde voor een 0-1 achterstand, maar Marko Maletic maakte al snel gelijk. Na rust ging de zege alsnog naar de Witte Leeuwen middels twee treffers van Ryan Seager en een slotakkoord van Facundo Lescano: 1-4.

De Brabantse derby tussen Helmond Sport en FC Den Bosch werd een prooi voor de Georgisch getinte gasten. Aanwinst Danny Holla bewees vlak voor rust zijn waarde met de 0-1. Sven Blummel besliste het duel tien minuten voor tijd: 0-2.

Jong Utrecht versloeg Jong PSV. In de slotfase besliste Nick Venema met zijn tweede treffer het duel: 3-2.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie