vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlClubsBlauw Geel'38Derde Divisie Zondag: HSC'21 stunt tegen OSS'20, Blauw Geel '38 ruim langs...

Derde Divisie Zondag: HSC’21 stunt tegen OSS’20, Blauw Geel ’38 ruim langs DEM

In de derde divisie zondag gingen vijf van de negen wedstrijden niet door. Daaronder de topper OFC – Gemert.

Wel door gingen DEM – Blauw Geel ’38, Hoogland – USV Utrecht, HSC ’21 – OSS ’20 en v.v. Dongen – Unitas. Van deze laatste wedstrijd kunt u reeds een uitgebreid verslag lezen. De korte samenvattingen van de overige wedstrijden vindt u hier.

v.v Hoogland – USV Hercules 1-2

Tijdens deze derby waren de gasten lange tijd de bovenliggende partij. Maar de wedstrijd naar zich toe trekken kostte de Utrechters veel moeite. Vooral doelman Sebastiaan Bruins was enkele keren een sta-in-de-weg. Na 35 minuten viel de 0-1 toen Nathan Bijl een hoekschop inkopte. Waar voor de pauze er enkele keren de 0-2 in zat viel echter de gelijkmaker. Hoogland kreeg een vrije trap te nemen en deze werd door Henri Kersten ingekopt, 1-1.

Ook na de thee waren de gasten de gevaarlijkste partij, maar het duurde nog tot de 69e minuut voor het de winnende treffer wist te scoren. Topscorer Tyrone Fonville kopte bij de eerste paal een hoekschop van Lars Vermeulen binnen.  Hercules had zeker nog enkele malen kunnen scoren in het restant van de wedstrijd. Zo rakte Oussama Lahri de paal, Tim Pieters de lat en zag Fonville zijn doelpunt op advies van de grensrechter worden afgekeurd. Hoogland is de nummer 12 van de ranglijst met 15 uit 14, Hercules is de nummer zes met 21 uit 13.

HSC ’21 – OSS ’20. 4-0

De wedstrijd tussen deze twee clubs was er eentje tussen een club die net uit de onderste regionen weet te ontsnappen en eentje die een duikeling vanuit de top meemaakt. Dat vertaalde zich ook in deze wedstrijd waar de Ossenaren eigenlijk op de beginfase na vrij kansloos waren. In die beginfase raakten de geel/blauwen nog de lat, maar na 14 minuten viel het doelpunt voor de 1-0 voorsprong aan de andere kant van het veld. Cenk Uguz scoorde toen de eerste treffer voor de Haaksbergers .Kort voor rust verdubbelde Yanik de Vries de score, zodat de ruststand 2-0 was. Na een goed uur was het dezelfde speler weer succesvol en de wedstrijd beslist. In de slotfase strooide Jules Stokkers nog wat zout in de Osser wonden, 4-0

HSC ’21 klom met dit resultaat uit de directe degradatiezone. De club bezit nu 14 punten uit 12 wedstrijden met het doelsaldo 21-19.  OSS ’20, dat uit de laatste 5 wedstrijden slechts 1 punt haalde, staat nu in de middenmoot met 6 gewonnen, zes verloren, twee gelijk en een doelsaldo van 23-23 

DEM – Blauw Geel ‘38

De Veghelnaren konden pas na de rust het verschil maken in Beverwijk. Binnen het kwartier kwam het wel dankzij een vrije trap van Ben van den Nieuwenhof die werd ingekopt door Niels Wouters op 0-1, de Beverwijkers wisten op slag van rust toch de 1-1 te scoren. In die tussentijd waren er over en weer de nodige kansen gemist. Na de pauze waren de gasten de beter voetballende ploeg, maar kansen van o.m. Dobbelsteen, Dekkers en v.d. Zanden leverden niet de nieuwe voorsprong op. Halverwege de tweede helft besliste Blauw Geel ’38 de wedstrijd. Eerst Zorgde Koen v.d. Zande voor de 1-2 en kort daarop maakte v.d. Nieuwenhof de 1-3. Daarmee was de wedstrijd dan wel beslist maar nog niet ten einde. Zo clamden de gasten nog een niet gegeven strafschop wegens hands en voegde Vince Duits nog een vierde treffer aan het totaal van Blauw Geel ’38 toe, 1-4.

Mede door dit resultaat is Blauw Geel in de middenmootterug te vinden met 19 uit 14 en blijft DEM op de 18e positie de lantaarndrager met 9 uit 13.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD