Volg ons

Derde Divisie

OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: UNA verliest van OFC, Westlandia haalt uit tegen Quick

OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: UNA verliest van OFC, Westlandia haalt uit tegen Quick

Jong FC Volendam heeft Goes met succes van het lijf gehouden. De Volendamse beloften wonnen wat geflatteerd met 5-1. UNA verloor van OFC: 1-4.

UNA was niet opgewassen tegen OFC. Na een eerste helft waarin niet gescoord werd, maakte Louisben Jagt direct na de thee de 1-0. OFC bewees over veerkracht te beschikken en maakte na een klein half uur de 1-1 via Tom Noordhoff. Een kwartier voor tijd was Alje Wiltenburg de maker van de 1-2. Vlak voor tijd maakten Reda Kharchouch en Soufian Reclaoui er 1-4 van.

Een ware topper in het KRAS-stadion, omdat Jong Volendam en Goes beiden bovenin meedraaien. Goes kende weinig schroom en zocht direct de aanval. De Volendamse beloften kenden een slordig begin, maar kwamen na een half uur wel aan de leiding via Gijs Smal. Vlak voor rust kreeg Mart de Kroo dé kans om gelijk te maken, maar hij knalde een strafschop hoog over. Na de pauze kwam Goes alsnog op gelijke hoogte: Ruben Hollemans maakte van afstand de 1-1. Goes ging op jacht naar de volle winst, maar kreeg het deksel op de neus. Derry John Murkin was het eindstation van een prima Volendamse aanval: 2-1. Tien minuten voor tijd viel het Zeeuwse doek definitief: Kevin van Gasteren was maker van de 3-1. Ondanks een tweede gele kaart voor Van Gasteren drukte Volendam door. Moraizio de Souza maakte de 4-1 en Jari Vlak de 5-1.

Westlandia kende in de streekderby tegen het Haagse Quick een prima start. Giovialli Serbony opende na zo’n twintig minuten de score, niet veel later was het Brandon Tichem die voor 2-0 zorgde. Een kwartier voor tijd brak het verzet van Quick definitief. Invaller Desley Bransen maakte op fraaie wijze de 3-0, Serbony scoorde enkele minuten later de 4-0 en Can Memisoglu bepaalde de eindstand op 5-0.

ADO ’20 blijft maar winnen. In Heemskerk werd ook HSC’21 aan de zegekar gebonden. Toch was het Bas Postma die HSC na een half uur aan de leiding bracht. Nog voor rust werd de schade gerepareerd: Clive Keus tekende voor de 1-1. Vlak na rust nam ADO’20 de leiding via Meraj Allahdad. De jacht op de gelijkmaker van HSC werd enkele minuten later niet bespoedigd, toen Kelvin Veensma met rood kon vertrekken. ADO verzuimde om de marge te vergroten, waarna HSC in de slotfase nog twee aardige kansjes kreeg, maar doelman Mats van der Wijst stond op zijn post en zorgde dat de zege over de streep werd getrokken: 2-1.

Op Voordorp kende Hercules tegen Dongen een prima start. Steff van Rooien maakte al vroeg de 1-0 voor de Utrechters, na rust maakte Walid Ould-Chikh er 2-0 van. Tot een kwartier voor tijd was er weinig aan de hand voor de equipe van Jochem Twisker, maar toen ging het alsnog mis. Tom Kolkert gaf Dongen weer hoop met de 2-1, al snel viel ook de 2-2 via Thomas Schilders. Kolkert maakte daarna de 2-3, waarna Schilders de eindstand op 2-4 bepaalde.

HBS en EVV deelden de punten. Jordi Beelen opende al vroeg de score voor EVV, maar Ruben Schaken maakte gelijk: 1-1.

JVC Cuijk boekte een 4-1 zege op Blauw Geel ’38, maar die uitslag was ietwat geflatteerd. Paco Geutjes zorgde al vroeg voor de 1-0, maar al snel zorgde Danny Verbakel dat de stand weer in evenwicht was. JVC nam echter opnieuw de leiding, ditmaal via Jeroen van Schoonhoven. Na rust nam JVC verder afstand: Jay van Boxtel maakte de 3-1. Het hoogtepunt van de wedstrijd was echter de 4-1 van Furkan Alakmak. Hij lifte de bal in de slotminuut van grote afstand over de doelman.

OSS ’20 speelde een prima eerste helft tegen TEC en kwam al na drie minuten via Jos Pelzer aan de leiding. Via Kurtley de Wind kwam TEC echter op gelijke hoogte. Na rust kwam Oss weer aan de leiding: Tony de Groot scoorde de 2-1. Slechts enkele minuten later maakte Serhat Koc alweer gelijk: 2-2. Dat zou tevens de eindstand zijn.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie