Volg ons

Derde Divisie

OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: TEC mazzelt bij ADO’20, UNA verrassend onderuit

OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: TEC mazzelt bij ADO’20, UNA verrassend onderuit

TEC heeft uitstekende zaken gedaan bij de hervatting van de competitie. De Tielse ploeg won zelf de lastige uitwedstrijd bij ADO’20, terwijl concurrent UNA op eigen veld onderuit ging tegen EVV. Jong FC Volendam won eenvoudig van HSC’21 en Goes verloor van OSS’20.

Het debuut van Mark Schenning als coach van OJC Rosmalen verliep niet zoals gewenst. Op bezoek bij JVC Cuijk werd in de slotfase met 2-1 verloren. Jeroen van Schoonhoven bracht JVC na een klein half uur aan de leiding. Direct na rust kreeg OJC een strafschop, die feilloos werd benut door Wesley Meeuwsen. Drie minuten voor tijd bepaalde Ali Özdemir de eindstand op 2-1 in Cuijks voordeel.

Jong FC Volendam had de laatste weken van de eerste seizoenshelft zand in de motor, maar in het eigen KRAS stadion was het vanmiddag op dreef tegen HSC’21, dat met 5-0 op de broek kreeg. Het deze winterstop flink versterkte Westlandia boekte een belangrijke zege op Blauw Geel ’38. Hoewel de Veghelse ploeg in Naaldwijk grote kansen kreeg, was een treffer van Giovally Serbony uiteindelijk voldoende voor de Westlandse zege: 1-0.

In de strijd om de koppositie boekte TEC een cruciale zege in Heemskerk op bezoek bij ADO’20. Aan ADO-zijde was er onvrede over het feit dat TEC tweemaal toesloeg in blessuretijd, aanvaller Robby Holder aan rood ontsnapte en ADO-speler Marvin Boom wel rood kreeg voor een overtreding vlak voor rust op Serhat Koc. TEC was na een kwartier via Wimilio Vink aan de leiding gekomen, waarna Matthieu van den Assem de marge verdubbelde. Meraj Allahdad zorgde na een half uur voor de aansluitingstreffer. Daarmee werd de jacht op de gelijkmaker er niet gemakkelijker van, al viel die halverwege de tweede helft alsnog. Donny Rijninik benutte een strafschop en zo stond het weer 2-2. In blessuretijd scoorde Koc de winnende 2-3.

UNA was bij het ingaan van de winterstop de voornaamste concurrent van TEC, maar de ploeg van coach Jeroen van Bezouwen leed een hele dure nederlaag op eigen veld tegen EVV. Siem van Dijck bracht EVV na ruim een half uur op voorsprong. Een paar minuten later liep de Limburgse ploeg zowaar uit naar 0-2 door Jordi Beelen (foto), gezien het spelbeeld zeker niet onverdiend. Vlak voor tijd maakte Luqmane Bezzat aan alle spanning een eind met de 0-3.

Zeer doelpuntrijk was het duel tussen Quick’20 en Quick. In de eerste helft had de Haagse ploeg de betere kansen, maar nam de thuisploeg een voorsprong. Jip Kemna benutte een strafschop. Na de pauze maakte Marc Boshoff gelijk. Kemna zette de Oldenzaalers weer aan de leiding, maar ditmaal was het Frank van der Heiden die de bordjes weer in evenwicht bracht. Kemna tekende ook voor zijn derde treffer, maar opnieuw was het onvoldoende. Boshoff maakte gelijk en Kai van Hese bepaalde met een rebound op een gemiste strafschop de eindstand op 3-4.

OFC morste twee punten bij Hercules. Tyron Fonville maakte na een ruim half uur de 1-0 voor de Utrechters. Drie minuten later bracht goalgetter Reda Kharchouch de stand weer in evenwicht. De aanvaller liep echter kort daarna een blessure op en moest zich laten vervangen. Na rust nam OFC de regie was over en kopte Mike Brantjes raak: 1-2. Toen Derek van Duuren vlak voor tijd rood kreeg namens Hercules, leek de zege voor de Oostzaaners in de knip. Dat was echter buiten invaller Lars Raaijen gerekend, die een minuut voor tijd de 2-2 maakte.

HBS speelde een sterke pot tegen Dongen. Debutant Dustin van den Berg had daarin een hoofdrol. Na een kwartier opende Donavan de Groot de score: 1-0. Nog binnen het half uur verdubbelde Niels van Pelt de voorsprong. Vlak voor rust deed Dongen echter wat terug via Thomas Schilders. Na rust maakte Dustin van den Berg de 3-1, nadat hij eerder al de lat had getroffen. Hij kreeg vlak voor tijd dan ook een publiekswissel.

Goes kwam slecht de winterstop uit. Tony de Groot zette OSS’20 al vroeg op 1-0. De Zeeuwen gingen op jacht naar de gelijkmaker en kregen die via Steve Schalkwijk. Goes pakte bovendien een voorsprong bij rust: Sherief Tawfik maakte de 1-2. Direct na de thee kwam OSS langszij: René Geerts was de doelpuntenmaker. Na iets meer dan een uur spelen maakte De Groot zijn tweede: 3-2. Dat zou ook de eindstand zijn. Zodoende zakt Goes weg in de middenmoot, na de vierde nederlaag in de afgelopen vijf duels.

Advertentie
Advertentie

Programma

Meer over Derde Divisie