dinsdag, maart 2, 2021
Home Competities Derde Divisie OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: TEC vernederd door OSS'20, cruciale zege OJC...

OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: TEC vernederd door OSS’20, cruciale zege OJC Rosmalen op Quick ’20

Aan de kop van Derde Divisie Zondag heeft TEC verzuimd een voorschot op het kampioenschap te nemen. Want hoewel voornaamste concurrent UNA verloor, ging TEC zelf op het eigen sportpark De Lok hard onderuit tegen OSS’20. Opvallend was de zege van OJC Rosmalen tegen degradatieconcurrent Quick ’20.

- Advertentie -

Het Haags-Westlandse onderonsje tussen Quick en Westlandia werd een prooi voor de bezoekers. Het duel, live uitgezonden door Omroep West, begon open en attractief. Quickdoelman Jari Puister moest al vroeg redden op een poging van Gio Serbony. Na ruim een half uur was Dean van Ooijen dichtbij de 0-1, maar hij plaatse de bal naast. Na rust was Quick zeer gevaarlijk toen Rachid Bouyaouzan maar net miste. Het duel bleef op en neer golven, tot vijf minuten voor tijd uitgerekend Can Memisoglu zijn oude club pijn deed en de 0-1 scoorde. Het betekent de tweede zege van Westlandia op rij en maakt een einde aan de imposante zegereeks van Quick.

Goes leed haar vijfde nederlaag in de afgelopen zes wedstrijden. Jong FC Volendam liep via de pas aangetrokken Dani van der Moot naar 0-1 en 0-2. Gijs Smal maakte er tien minuten voor tijd 0-3 van. Daarmee leek het duel gespeeld, ware het niet dat de ploeg van coach Rogier Veenstra in de slotfase via Erwin Franse en Ray Kroon nog dichtbij een punt kwam. Het duel eindigde evengoed in 2-3, waarbij uitblinker Franse mogelijk enkele weken uitgeschakeld is vanwege een hamstringblessure.

HSC’21 boekte een verrassende en knappe zege op ADO ’20. Op sportpark Groot Scholtenhagen kwamen de Heemskerkers via Jesper de Vré nog wel aan de leiding. Mark Engberink maakte echter al snel gelijk. Na rust greep HSC bovendien de zege. Binnen twee minuten tilden Stef Ottink en Bas ter Hogt de stand naar 3-2. Sead Mazreku verkleinde nog wel de marge, maar de drie punten bleven in Haaksbergen.

OJC Rosmalen was vorige week al dichtbij een punt, maar bewees tegen Quick ’20 dan echt haar veerkracht en wil om nog iets van het seizoen te maken. Wesley Meeuwsen maakte na een kwartier de 1-0, Steef Nieuwendaal bepaalde na een uur spelen de eindstand op 2-0. Daardoor verkleint OJC de achterstand op nummer 17 Quick ’20 tot drie punten.

Op een erbarmelijk kunstgrasveld in Dongen heeft Hercules na drie duels zonder zege weer een driepunter binnen. Dat ging niet gemakkelijk. Vloeiende aanvallen waren zeldzaam en het was Dongen dat af en toe behoorlijk gevaarlijk was voor het doel van sluitpost Fons Mulder. Na rust maakte Tyrone Fonville de enige treffer: 0-1.

TEC kende een complete off-day tegen OSS’20. Joep van de Rande opende al vroeg de score: 0-1. Na een half uur maakte Tony de Groot er bovendien 0-2 van en alsof dat nog niet genoeg was ging de promovendus met 0-3 rusten door een treffer van Rob van Sonsbeek, die een strafschop benutte. De strafschop betekende ook een rode kaart voor Migiel Zeller. Na de pauze deed Serhat Koc wel wat terug met de 1-3, maar het was allesbehalve de ommekeer. TEC zocht de aansluitingstreffer maar kreeg de 1-4 om de oren van Tom Pijnenburg. Rene Geerts maakte er een kwartier voor tijd 1-5 van en Rob van Sonsbeek bepaalde de eindstand op 1-6.

UNA verzuimde om te profiteren voor de uitglijder van de koploper. Op bezoek bij OFC werd het 3-0. Edip Biberoglu maakte halverwege de eerste helft de 1-0. Na rust scoorde Mike Brantjes de 20 en in de slotfase tevens de 3-0.

Blauw Geel’38 en JVC Cuijk kwamen niet tot scoren. De thuisploeg was voor rust de betere ploeg. Na rust mocht Blauw Geel doelman Brahim Zaari en de paal danken dat het 0-0 bleef. De Veghelse ploeg eindigde het duel met een man minder door de rode kaart, een kwartier voor tijd, voor Tim Rerimassie.

EVV startte een stuk feller dan HBS. Voor de pauze het ook de thuisploeg die iets meer kansen kreeg. Vlak voor rust maakte EVV 1-0. Na rust werd het alsnog 1-1 via Daley Sandel.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES