zaterdag, maart 6, 2021
Home Competities Derde Divisie OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: TEC deelt tik uit aan UNA, ADO'20...

OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: TEC deelt tik uit aan UNA, ADO’20 haalt uit tegen Jong FC Volendam

TEC mag zich de winnaar van speelronde 22 noemen. De oranjehemden rekenden zelf af met titelconcurrent UNA en zag andere tegenstrever Jong FC Volendam verliezen van ADO ’20. JVC Cuijk boekte een belangrijke zege bij Goes.

- Advertentie -

Kansen waren aanvankelijk schaars op sportpark De Lok, waar de grootste kans een vrije trap van Serhat Koc was voor rust en aan UNA-zijde Niek van Boekel gevaarlijk was. Na rust nam TEC afstand van UNA na een fraaie treffer van Wimilio Vink. Koc had kort daarna de 2-0 op zijn schoen, maar zijn poging was te zacht. TEC bleef op jacht naar de 2-0 en vond die ook via Matthijs van Gessel (foto). In de slotfase maakte UNA het duel weer spannend na een treffer van Sjors Paridaans. De Veldhovenaren eindigden het duel echter met tien man nadat Pieter Jan Scheerlinck een doorgebroken speler neerhaalde. Het bleef 2-1, waardoor de titelaspiraties van UNA weer de ijskast in kunnen en TEC weer een marge heeft op de achtervolgers.

EVV en HSC’21 kwamen tot een puntendeling. De thuisploeg kwam via twee treffers van Rick van Geenen op een 2-0 voorsprong. Na rust knokte HSC’21 zich terug. Bas ter Hogt maakte de aansluitingstreffer waarna Cenk Uguz vlak voor tijd de 2-2 scoorde. Quick’20 won zaterdagavond al met 4-1 van HBS.

Jong FC Volendam gaf niet thuis op bezoek bij ADO ’20. De toeschouwers in Heemskerk zagen, mede door goed keeperswerk, voor rust geen treffers. Na de pauze werd het na tien minuten 1-0 via Sead Mazreku. Hij maakte twintig minuten later ook de 2-0. Toen Jesper de Vré een minuut later de 3-0 scoorde, was het duel beslist. De Vré maakte vlak voor tijd tevens de 4-0.

Verliezen van het kwalitatief sterke OFC, dat kan gebeuren meende Goes vorige week. Een stuk minder te accepteren zal de 0-1 nederlaag thuis tegen JVC Cuijk voelen. Vooral omdat Goes de meeste en beste kansen kreeg, maar het vizier niet op scherp had. Lars Loermans dicteerde de Wet van Murphy en scoorde halverwege de tweede helft het enige doelpunt: 0-1.

OJC Rosmalen en Westlandia begonnen 2019 beiden prima. De Naaldwijkers dachten daar in Rosmalen nog eens drie punten aan toe te voegen, doordat Remon van Bochoven vier minuten voor tijd de 0-1 scoorde voor Westlandia. Wesley Meeuwsen bezorgde OJC in blessuretijd alsnog een punt: 1-1.

Hercules zakte zondagmiddag af naar een play-off plek om lijfsbehoud. De ploeg van coach Jochem Twisker kreeg OSS’20 op bezoek, waarbij de eerste helft nauwelijks hoogtepunten kende. Na rust nam OSS het initiatief en liep het via Sofian el Kadouri, Tony de Groot en Bob van Lith uit naar een 0-3 zege. Blauw Geel ’38 en OFC eindigden zoals het begon: 0-0.

De uitslagen:
ADO’20 – Jong FC Volendam 4-0
QuickDongen 2-2
OJC Rosmalen – Westlandia 1-1
Goes – JVC Cuijk 0-1
Hercules – OSS’20 0-3
EVV – HSC’21 2-2
Blauw Geel’38 – OFC 0-0
TEC – UNA 2-1

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES