Volg ons

Derde Divisie

OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: OSS’20 vernedert Jong Volendam, UNA ruim langs HSC’21

OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: OSS’20 vernedert Jong Volendam, UNA ruim langs HSC’21

Koploper Jong FC Volendam heeft op bezoek bij promovendus OSS’20 een verrassende en harde nederlaag geleden. Daardoor voelt het nu de hete adem van Goes, OFC, TEC en UNA in de nek.

De Noord-Hollandse derby tussen ADO ’20 en OFC eindigde onbeslist: 2-2. De Heemskerkers stonden na een half uur met 2-0 voor, maar konden de zege niet over de streep trekken. Twee treffers van Reda Kharchouch hielpen OFC toch nog aan een puntje.

Het Haagse HBS verzuimde op eigen veld punten te sprokkelen tegen Blauw Geel ’38. Mustafa Güler zorgde na een half voor voor de 0-1, Hidde van Dijk was op fenomenale wijze maker van de 0-2. De Veghelse ploeg verzuimde om de score verder op te voeren, want van HBS had het weinig te duchten.

Hoogstaand was het duel tussen JVC Cuijk en Quick niet. Paco Geutjes maakte vlak na rust het enige doelpunt: 1-0. Daardoor blijft Quick, net als HBS, onderin hangen. Volgende week spelen beide Haagse ploegen tegen elkaar.

TEC boekte in een matige wedstrijd op bezoek bij Quick ’20 een 1-2 zege. Serhat Koc zorgde al vroeg in het duel voor de 0-1. Halverwege de eerste helft kwam Quick ’20 langszij via Alpi Arslan. In de slotfase was Robby Holder trefzeker voor TEC, waardoor de Tielse equipe aansluiting blijft houden bij de ploegen bovenin. Smet op de zege was wel het uitvallen van Daan Disveld. Hij moest per brancard van het veld worden gedragen.

Hercules en OJC Rosmalen schoten weinig op met het 2-2 gelijkspel. Zain Moghal bracht OJC al vroeg op voorsprong, maar Lars Raaijen scoorde halverwege de eerste helft de gelijkmaker. Na een klein uur spelen bracht Walid Ould-Chikh Hercules op voorsprong, maar die kon de Utrechtse ploeg niet vasthouden. Steef Nieuwendaal maakte tien minuten voor tijd de gelijkmaker.

Dongen is aan een uitstekende serie bezig. De Brabantse ploeg boekte de derde zege op rij, ditmaal in Naaldwijk tegen Westlandia. In een duel met vele kansen opende Desley Bransen de score na fraai voorbereidend werk van Adnan Bajic. Remon Koenen maakte na twintig minuten spelen echter gelijk voor Dongen. Na ruim een uur was er opnieuw een voorsprong voor Westlandia na een rake rebound van Can Memisoglu, die al de nodige kansen had gehad. Drie minuten duurde de voorsprong echter slechts, want toen maakte Robin de Man gelijk na een defensieve fout bij de Naaldwijkers. Twee minuten voor tijd greep Dongen alsnog de winst, door een doeltreffende uitbraak van Shentley Saez: 2-3.

Goes profiteerde dankbaar van het puntenverlies van Jong FC Volendam. De ploeg van coach Rogier Veenstra was in Echt de dominante ploeg tegen EVV. Na een kwartier maakte Steve Schalkwijk de 0-1. Na rust kreeg ook EVV meer kansen, maar de treffer na een uur van Tim de Winter betekende de beslissing. Eindstand: 0-2.

Reeds gememoreerd is de fikse nederlaag van Jong Volendam. Dat kreeg pak slaag van OSS ’20. Tom Pijnenburg maakte na 18 minuten de 1-0, na een klein half uur betekende een rake vrije trap van Tony de Groot de 2-0. Volendam deed wat terug via Derry John Murkin. Voor rust nog werd het 3-1 door Rob van Sonsbeek. In de slotfase strooiden de Ossenaren nog wat extra zout in de Volendamse wonden. Jos Pelzer scoorde in zes minuten tijdsbestek zowel de 4-1 als de 5-1.

HSC’21 kwam op bezoek bij UNA al na twee minuten op voorsprong. Diego van der Weide zorgde voor de 0-1. Drie minuten later was de stand echter alweer in evenwicht door een eigen doelpunt van Freek Grondman. Na een kwartier was het wederom raak en nam UNA een voorsprong. Rob van Boekel was de doelpuntenmaker. Na de pauze liep UNA uit. Jelle Schijvenaars (foto) scoorde de 3-1 en de 4-1. HSC’21 deed nog wel wat terug via Jordi Brinkman, maar eindstand werd op 5-2 bepaald door Brian Boogers.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie