Volg ons

Derde Divisie

OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: OSS’20 onderuit tegen OFC, eclatante zege UNA

OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: OSS’20 onderuit tegen OFC, eclatante zege UNA

OSS’20 heeft een verrassende 1-3 nederlaag geleden tegen OFC. Daardoor is Hercules, dat nipt in Dongen won, nu de enige koploper. Hoogland boekte haar eerste zege op het nog puntloze HSC’21 en UNA haalde flink uit op bezoek bij DEM.

De Noord-Hollandse streekderby tussen Hollandia en ADO’20 eindigde in een 3-1 zege voor de ploeg uit Hoorn. Bij Blauw Geel ’38 tegen EVV werd niet gescoord. In Veghel bleef het 0-0.

Na 90 minuten stond er 1-1 op de borden in Limburg bij de confrontatie tussen Groene Ster en het Haagse Quick. Enigszins tegen de verhouding in bracht Marc Boshoff de gasten op 0-1. Na rust maakte Groene Ster gelijk via Bo Breukers. De Limburgers zinden daarna op meer, kregen ook veel kansen, maar moesten zich verzoenen met een puntendeling: 1-1.

OSS’20 liet zich in eigen huis verrassen door OFC. En dat terwijl de titelfavoriet al vroeg in de wedstrijd vanuit een onmogelijke hoek aan de leiding kwam via Jos Peltzer. OFC knokte zich daarna echter terug in de wedstrijd en kwam na rust via Niels Springer langszij. Een strafschop na hands stelde de Oostzaaners in staat om de 1-2 te maken via Bilal Amrani. In de slotfase, toen OSS alles of niets speelde, profiteerde de ingevallen Joel Donald van de geboden ruimte en besliste het duel door de 1-3 te maken.

Hoogland boekte de eerste zege van het seizoen door HSC’21 te verslaan. Oskar van Logestijn opende na een klein half uur de score. Met nog twintig minuten te spelen maakte hij er ook 2-0 van. De Haaksbergse ploeg deed nog wel wat terug via Alexander Bannink, maar het slotakkoord was weer voor Hoogland, dat via Aboubakr Ouaddouh de eindstand op 3-1 bepaalde. Maandagochtend lees je op Voetbal247.nl een uitgebreide reportage van de ‘kelderkraker’ Hoogland – HSC’21.

UNA beleefde een fijne middag in Beverwijk tegen DEM. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong, maar al snel volgde het antwoord van de gasten uit Veldhoven. Bepalend voor het verdere scoreverloop in de tweede helft was de rode kaart voor Michael Obioha vlak voor rust vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler. Daarna was het gedaan met het verzet van de thuisploeg en liep UNA uit naar 1-6.

GVV Unitas reageerde strijdbaar op de mededeling deze week dat na dit seizoen trainer Jeroen van Bezouwen vertrekt. Glenn Kools maakte na een klein kwartier uit een vrije trap de 0-1. De Gorinchemmers liepen uiteindelijk uit naar een 0-4 zege bij JOS Watergraafsmeer met onder andere treffers van Everon Pisas (strafschop), Achraf Chentouf en Medhanie Habtemariam.

Hercules mag zich na de zeperd van OSS’20 nu alleen koploper noemen. In en tegen Dongen maakte Omar el Ghazouani na een half uur spelen uit een voorzet van Enrico Patrick de 0-1. Na rust ging Dongen gepassioneerd op jacht naar de gelijkmaker, maar slaagde het daar niet in. De slotfase was turbulent. Hercules is na 4 speelrondes nog foutloos: 12 punten.

In Gemert wist Westlandia met een 1-2 zege te vertrekken. Al vroeg in de wedstrijd kopte Serhat Cakmak namens de Naaldwijkers raak: 0-1. Gemert kwam op gelijke hoogte door een strafschop van Moreno Koenders. Hoewel hij eerst miste, mocht de penalty worden overgenomen, waarna het wel raak was. Vanuit een vrije trap maakte Wesley Goeman daarna de 1-2. Helemaal lastig voor Gemert werd het toen Coen Brouwers rood kreeg, maar Westlandia wist ondanks behoorlijke kansen de marge niet meer te verruimen.

De uitslagen:
Hollandia – ADO’20 3-1
Gemert – Westlandia 1-2
JOS WatergraafsmeerGVV Unitas 0-4
Dongen – Hercules 0-1
DEM – UNA 1-6
Hoogland – HSC’21 3-1
OSS ’20 – OFC 1-3
Groene Ster – Quick 1-1
Blauw Geel’38 – EVV 0-0

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie