Volg ons

Derde Divisie

OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: OSS’20 afgedroogd, eerste zege voor JOS/Watergraafsmeer

OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: OSS’20 afgedroogd, eerste zege voor JOS/Watergraafsmeer

OSS’20 lijkt het momenteel helemaal kwijt. De vorig seizoen zo ongenaakbare Ossenaren verloren opnieuw, ditmaal ook nog eens met grote cijfers bij ADO’20. De streekderby tussen Hercules en Hoogland eindigde onbeslist en JOS/Watergraafsmeer pakte haar eerste zege in de Derde Divisie bij UNA.

JOS/Watergraafsmeer schreef geschiedenis in Veldhoven. Het enige doelpunt van de wedstrijd tegen UNA werd na een uur spelen gemaakt door Hanne Hagary: 0-1.

HSC’21 pakte haar eerste punt deze competitie. Toch was het Quick dat via Pepijn van Zwieten al vroeg aan de leiding kwam. Na rust verdubbelde Rick Burgering de score voor de Haagse ploeg van Paul van der Zwaan. HSC toonde echter veerkracht en via twee treffers van Diego van der Weide nam de ploeg toch een punt mee naar Haaksbergen: 2-2.

Op sportpark Voordorp werd de streekderby tussen Hercules en Hoogland een heerlijke wedstrijd. Daarbij blonk Oskar van Logtestijn uit namens Hoogland tegen zijn oude club. De spits scoorde beide Hooglandse treffers. Na rust verkleinde Nick Hak de achterstand, waarna Tyrone Fonville in de slotfase voor een puntendeling zorgde: 2-2. Later lees je een uitgebreide reportage van Hercules – Hoogland op Voetbal247.nl

In Heemskerk werd het een zeer pijnlijke middag voor OSS’20. Jan Willem Tesselaar had het flink op zijn heupen voor ADO’20. De thuisploeg kwam na een kwartier aan de leiding door een eigen doelpunt van Bob Zonnenberg. Daarna trof Tesselaar drie keer doel, wat een eindstand opleverde van 4-0.

GVV Unitas deed uitstekende zaken tegen Blauw Geel ’38. Toch was het de Veghelse ploeg die na ruim een kwartier spelen op voorsprong kwam door Max Verkuyl. Na rust knokte Unitas zich knap terug. Eerst was het Mekonen die raak kopte, waarna tien minuten later Madhanie Habtemariam zorgde voor de Gorinchemse voorsprong. Op aangeven van Habtemariam maakte Jaouad Chraou er met nog 20 minuten op de klok 3-1 van. In de slotfase werd het ook nog 4-1 door een eigen doelpunt van Tom Dekkers.

Ondanks schijnbaar erg lang Dongens gras, wist Gemert toch te winnen tegen de plaatselijke vv. Daarmee kregen de zwart-witten wat veel van het goede, want beide ploegen gaven elkaar weinig toe. In blessuretijd schoot Willem den Dekker echter de 0-1 binnen. Dat betekende wel de derde thuisnederlaag op rij voor Dongen.

Westlandia en DEM hielden elkaar in evenwicht. Na ruim een half uur maakte Bilal Zejli de 0-1 voor de Beverwijkers. Op slag van rust kopte Steve van Kesteren de gelijkmaker binnen. Na rust werd er niet meer gescoord: 1-1.

Groene Ster bouwt vermoedelijk een coronaproof-feestje in de bus terug naar Limburg. Voor de pauze nam OFC een 1-0 voorsprong. Na rust werd het ook 2-0, maar Maikel van Kesteren scoorde de 2-1 voor Groene Ster. Met nog twee minuten te spelen waren de groen-witten al heel blij met de gelijkmaker van Swen Cornelissen, maar het werd nog mooier. Direct daarna werd het ook nog 2-3 toen Yoëll Henssen naar binnen kwam en met een knap schot doelman Petar Stoskovic kansloos liet: 2-3.

EVV won nipt van Hollandia, mede door een rode kaart voor doelman Joey Wiese die Giel Piereij torpedeerde. Het werd 1-0 in Echt.

Dit overzicht wordt aangevuld en uitgebreid.

De uitslagen van speelronde 5:
ADO’20 – OSS’20 4-0
Quick – HSC’21 2-2
GVV Unitas – Blauw Geel’38 4-1
Dongen – Gemert 0-1
Hercules – Hoogland 2-2
Westlandia – DEM 1-1
UNA – JOS/Watergraafsmeer 0-1
EVV – Hollandia 1-0
OFC – Groene Ster 2-3

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie