donderdag, maart 4, 2021
Home Competities Derde Divisie OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: Jong Volendam profiteert van misstap TEC, eindelijk...

OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: Jong Volendam profiteert van misstap TEC, eindelijk zege voor Goes

De titelstrijd in de Derde Divisie Zondag lijkt voorlopig nog wel even zinderend te blijven. Doordat TEC op het eigen sportpark De Lok niet wist te winnen van OFC, kon Jong FC Volendam profiteren door te winnen van Blauw Geel ’38.

- Advertentie -

De toeschouwers in Veghel zagen een doelpuntrijk duel. Na 20 minuten opende Derry John Murkin de score namens Jong FC Volendam door een rebound binnen te tikken: 0-1. Tien minuten later tilde Martijn Kaars de score naar 0-2. Aan de andere kant was Blauw Geel’38 gevaarlijk, maar Joey Hellstern zag zijn inzet op de lat verdwijnen. Bovendien claimde de Veghelse ploeg tevergeefs een strafschop vlak voor rust. Blauw Geel was in die fase de bovenliggende ploeg, wat ook gold voor de fase direct na rust. Halverwege de tweede helft kreeg Blauw Geel alsnog een strafschop, benut door Mustafa Guler: 1-2. Dani van der Moot maakte er echter al snel 1-3 van. Een kwartier voor tijd maakte Derry John Murkin op fraaie wijze de 1-4. Twee minuten later werd het zelfs 1-5 toen Gerry Vlak een strafschop benutte. In de slotfase liet Rick Polman het thuispubliek nog tweemaal juichen, wat een eindstand van 3-5 opleverde.

TEC had een hele zware dobber aan OFC, dat direct vanaf de beginfase al de fellere ploeg was. De Oostzaaners waren reeds vlak voor rust dichtbij de 0-1, maar dankzij doelman Sebastian van der Sman bleef het doelpuntloos tot de rust. Direct na de pauze sloeg TEC echter onverwacht toe. Wimilio Vink zorgde voor de 1-0 uit een rebound. Daardoor leek OFC even de kluts kwijt. De Oostzaaners herpakten zich echter weer en zagen het alles-of-niets offensief beloond met de 1-1. In het restant van het duel zochten beide teams naar de volle winst, maar het bleef 1-1.

Na vier nederlagen op rij smaakte Goes eindelijk weer het zoet van de overwinning tegen Dongen. Erwin Franse scoorde na een kwartier de bevrijdende 1-0. Tom Kolkert maakte echter al snel 1-1 met een lekker schot in de kruising. Halverwege de eerste helft bediende Franse Steve Schalkwijk, die 2-1 op het bord bracht. Na de pauze gaf de treffer van Sherief Tawfik Goes wat meer lucht: 3-1.

JVC Cuijk moet zich stilaan serieuze zorgen gaan maken. Op bezoek bij ADO ’20 werd het 3-1. En dat terwijl JVC bijna een uur met een man meer speelde door een rode kaart voor ADO-speler Mouad Ben Chekh. Vlak voor rust waren het echter de Heemskerkers die via Jesper de Vré aan de leiding kwamen: 1-0. Na rust maakte Rik Renirie gelijk en na een uur spelen had JVC de uitgelezen kans om de leiding te nemen, ware het niet dat Jeroen Schoonhoven een strafschop miste. ADO’20 strafte dat een kwartier voor tijd af toen De Vré zijn tweede maakte. In de slotfase, toen JVC-doelman Dani Centen mee naar voren was getrokken, profiteerde Danny Lute door de 3-1 in het lege doel te schieten.

Quick boekte een belangrijke zege op rechtstreekse concurrent HSC’21. Freek van der Heiden maakte al na vijf minuten de enige treffer van de wedstrijd.

Quick’20 – OSS’20 afgelast
Hercules – HBS afgelast

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES