Volg ons

Derde Divisie

OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: Hercules afgedroogd door Quick, TEC verslaat JVC

OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: Hercules afgedroogd door Quick, TEC verslaat JVC

In de strijd om de bovenste plaatsen hebben Goes en TEC met weliswaar benauwde zeges op HBS en JVC Cuijk goede zaken gedaan. Ook ADO ’20 won op bezoek bij OJC Rosmalen.

HV & CV Quick kende een effectieve middag tegen Hercules. Al vroeg kopte Marc Boshoff (foto) de 1-0 tegen de touwen. Na een kwartier stond het al 2-0, nu was Giovanni Linnenbank de maker. Tien minuten na rust profiteerde Tom Plezier uit een uitbraak door de 3-0 voor zijn rekening te nemen. Toen Hercules-doelman Fons Mulder ook nog eens in de fout ging, een strafschop veroorzaakte en rood kreeg, was het voor Boshoff een koud kunstje om zijn tweede te maken. Quick kreeg nog een strafschop, maar verzilverde die niet. Eindstand: 4-0.

Bij OJC Rosmalen vierde Guus Habraken een jubileum: hij speelde zijn 250ste wedstrijd tegen ADO ’20. Een feestje werd het echter niet voor OJC. Halverwege de eerste helft maakte Raymond de Waard de 0-1. Waar OJC jacht maakte op de gelijkmaker, was het na de pauze Dustin Mijnders die voor 0-2 zorgde. De thuisploeg had de mogelijkheid om de marge te verkleinen, maar Wesley Meeuwsen zag zijn strafschop gepakt worden door ADO-doelman Mats van der Wijst.

Goes wist zich nipt langs HBS te wurmen. De Haagse gasten kwamen echter na 20 minuten spelen op voorsprong via Willem Six. HBS kreeg bovendien verschillende kansen op de 0-2, maar onder meer een vermeende overtreding van Ruben Schaken stond de treffer in de weg. Na circa een uur spelen scoorde invaller Ray Kroon met zijn eerste balcontact de 1-1. Een kwartier voor tijd was het duel helemaal gekanteld doordat Daniël Wissel de 2-1 voor Goes scoorde.

Lang leek het duel tussen TEC en JVC Cuijk uit te draaien op een doelpuntloos gelijkspel. Zo stopte JVC-doelman Kanters een strafschop van Serhat Koc. Kort voor het einde zorgde een eigen doelpunt van JVC er voor dat TEC alsnog de volle winst pakte.

Dongen leed een harde thuisnederlaag tegen OSS’20. De bezoekers kwamen halverwege de eerste helft op 0-1 via Rob van Sonsbeek. Een paar minuten later werd het zelfs 0-2 via Tony de Groot. En alsof dat nog niet genoeg was, werd het kort voor de rust 0-3 door Jos Pelzer. In de tweede helft werd niet meer gescoord.

In Haaksbergen zagen de toeschouwers bij HSC ’21 tegen Westlandia een onderhoudend duel. Na elf minuten zorgde Bas ter Hogt voor de 1-0. Halverwege de eerste helft maakte Jedsel Markes gelijk: 1-1. Kort na rust tekende Diego van der Weide voor de 2-1. Een minuut voor tijd leek Burak Babuloglu Uguz voor de beslissing te zorgen met de 3-1. In de slotminuut verkleinde Westlandia nog wel de marge tot 3-2 via Melvin Vissers, maar die treffer kwam te laat om nog een gelijkspel eruit te slepen.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie