Volg ons

Derde Divisie

OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: Goes haalt uit tegen ADO ’20, Hercules niet beloond voor opstanding

OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: Goes haalt uit tegen ADO ’20, Hercules niet beloond voor opstanding

Na zeven speelronden gaat Jong FC Volendam nog steeds aan de leiding, gevolgd door OFC en Goes, die beide zondagmiddag ruim wonnen. Het meest spectaculair was Blauw Geel ’38 – Hercules, waar de Utrechters niet werden beloond.

Een onvervalste topper tussen Goes en ADO ’20 werd uiteindelijk een eenzijdig scoreverloop. De eerste kans was nog wel voor de Heemskerkers, maar daarna toonden de Zeeuwen zich effectief. Steve Schalkwijk opende de score, Erwin Franse maakte er vlak voor rust 2-0 van nadat ADO ’20 had verzuimd gelijk te maken. De ingevallen Tim de Winter, die niet in de basis startte vanwege vakantieafwezigheid, maakte er halverwege de tweede helft 3-0 van. Een strafschop, benut door Remon de Vlieger, betekende de 4-0 en de 5-0 was wederom van De Winter. Een verdiende, doch wat geflatteerde, zege voor Goes.

Met exact dezelfde cijfers won OFC van JVC Cuijk. Tom Noordhoff maakte na een kwartier de 1-0. OFC miste een uitgelezen kans om op 2-0 te komen, toen het een strafschop miste. Bij de inleidende overtreding kreeg Yassin Aaraben rood. Na rust zorgde Reda Kharchouch alsnog voor de 2-0, al zat er een luchtje van buitenspel aan de treffer. Na ruim een uur bracht Rachid El Yaakoubi de marge op drie treffers verschil, een minuut later was het zelfs 4-0 via de ingevallen Mohamed Ajnane. Een kwartier voor tijd bepaalde Kharchouch de eindstand op 5-0.

HV & CV Quick kwam tekort tegen UNA. Jelle Schijvenaars bracht de gasten na 10 minuten op 0-1. Een benutte strafschop door Kai van Hese bracht beide ploegen weer in evenwicht. Kort na rust was het opnieuw UNA dat op voorsprong kwam: Louisben Jagt (foto) maakte 1-2. De beslissing viel, in een fase dat Quick goede kansen had op de gelijkmaker, tien minuten voor tijd via Brian Boogers:1-3.

Hercules zit in een dipje. De ploeg van coach Jochem Twisker leed de derde nederlaag op rij. Op bezoek bij Blauw Geel ’38, dat vijf duels op rij had verloren, was het na een minuut al 1-0 via Rick Polman. Na een klein kwartier werd het zelfs 2-0 door Koen van der Zanden. Toch waren de Utrechters wel dreigend, maar Blauw Geel ’38 koestert haar vertrouwbare doelman Brahim Zaari. De Veghelse weelde werd nog groter toen na een half uur Danny Verbakel er 3-0 van maakte. Tevergeefs claimde Hercules een strafschop, al maakte het kort daarna wel de 3-1 via Omar el Ghazouani. Na rust leek bovendien een ommekeer in het vat te zitten, toen Walid Ould-Chikh met twee treffers de stand weer in evenwicht bracht: 3-3. Dat was op basis van het vertoonde veldspel ook volkomen verdiend. Blauw Geel reageerde echter snel en kwam via Polman opnieuw aan de leiding. In blessuretijd bepaalde Verbakel de eindstand op 5-3.

Dongen had een makkelijke middag tegen Quick ’20. Thomas Schilders maakte al na acht minuten de 1-0, Glenn Kools bracht het scoreboard na een kwartier op 2-0. Kort voor rust moest Quick ’20 bovendien verder met tien vanwege de rode kaart voor Taner Sen. De bijbehorende strafschop werd door Schilders echter overgeschoten. Na rust maakte Schilders dat foutje echter meer dan goed door de 3-0 en 4-0 voor zijn rekening te nemen.

Bij HSC’21 maakte Cenk Uguz, lang geblesseerd door een motorongeluk, zijn rentree in de basis. Voor rust kregen beide ploegen een grote kans, maar gescoord werd er niet. Pas na de pauze opende Tony de Groot de score met de 0-1 namens OSS ’20. Een kwartier voor tijd maakte Wessel Witbreuk gelijk. In de laatste minuut greep Oss alsnog de volle winst, toen Bram Eltink de 1-2 scoorde.

TECHBS werd uitgesteld vanwege jubileumactiviteiten bij de Haagse club. Zaterdagavond won Jong Volendam al van Westlandia en EVV op bezoek bij OJC Rosmalen.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie