vrijdag, 23 februari 2024
Voetbal247.nlClubsADO'20OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: GOES blijft in het spoor van Jong...

OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: GOES blijft in het spoor van Jong Volendam, laagvliegers Westlandia en HBS boeken zege

Jong FC Volendam is nog altijd koploper inde Derde Divisie van het zondagvoetbal, maar GOES blijft ook na speelronde tien volgens op een achterstand van vier punten. Laatstgenoemde ploeg won met ruime cijfers in Rosmalen van OJC (0-3). De in de onderste regionen bivakkerende ploegen Westlandia en HBS wonnen respectievelijk van Oss’20 (2-4) en van HSC’21 (1-0).

GOES kwam na twaalf minuten spelen op voorsprong door een doelpunt van Sherief Tawfik, hij kopte raak vanuit een goed genomen hoekschop (0-1). In de 57ste minuut werd het duel voortijdig beslist toen Ray Kroon de voorsprong van de nummer twee op de ranglijst wist te verdubbelen (0-2). Zeven minuten voor het einde van de officiële speeltijd bepaalde invaller Hiep Nguyen de eindstand op 0-3.

Willem Six was de grote man aan de zijde van HBS dat op het eigen sportcomplex een zege wist te boeken op HSC’21. Met een fantastische omhaal wist hij de beslissende treffer te noteren (1-0). Even voor deze treffer moest Ruben Schaken het speelveld verlaten met een rode kaart.

De supporters bij de wedstrijd tussen Oss’20 en Westlandia moesten wachten tot de tweede helft voordat men de eerste treffer kon aanschouwen. In deze laatste 45 minuten werden maar liefst zes doelpunten gemaakt en deze werden niet eerlijk verdeeld.  In de 55ste minuut begon Gio Serbony aan zijn zegetocht, binnen vijf minuten wist hij drie keer het net van de tegenstander te vinden, een onvervalste hattrick (0-3). De thuisploeg kwam nog wel terug tot 2-3 door doelpunten van Geerts en Peltzer, maar het duel werd beslist door Can Memisoglu (2-4).

In Heemskerk werden door ADO’20 en HV & CV Quick de punten gedeeld (1-1). De thuisploeg kwam in de 74ste minuut aan de leiding door een doelpunt van Rick Neele, dit na goed voorbereidend werk van Sead Mazreku (1-0). Vijf minuten later was het echter al weer gelijk, een afstandsschot van Marc Boshoff betekende de 1-1.

VV Dongen kende in de uitwedstrijd tegen JVC Cuijk een bliksemstart, daar had het echter wel de hulp van de tegenstander voor nodig. Arab werkte de bal namelijk achter zijn eigen doelman (0-1). Vijf minuten later maakte Koesni al weer gelijk (1-1) en lang leek het er op dat dit de laatste treffer van de middag zou zijn. Niets was echter minder waar want in de blessuretijd was Furkan Alakmak goed voor de 2-1 in het voordeel van JVC Cuijk.

Blauw Geel 38 kwam na zes minuten spelen op voorsprong tegen Quick’20. Een voorzet van Hidde van Dijk werd tot doelpunt gepromoveerd door Rick Polman (0-1). Laatstgenoemde was voor de pauze nogmaals terfzeker voor Blauw Geel 38 (0-2). In de 76ste minuut kwam de thuisploeg nog wel terug tot 1-2 door Kemna maar verder kwam het niet.

TEC verspeelde punten in Utrecht tegen USV Hercules. Horsten wist de ploeg uit Tiel nog wel op voorsprong te zetten (0-1), maar kort voor tijd was het Tyrone Fonville die de eindstand van 1-1 op het scorebord plaatste.

EVV Echt wist in de slotfase alsnog een punt binnen te slepen tegen OFC (2-2). In de absolute slotfase was het Jordi Beelen die de belangrijke tweede treffer voor de thuisploeg wist te produceren. Doelpuntenmakers voor OFC waren Reclaoui en Kharchouch. Het eerste doelpunt van de ploeg uit Echt kwam op naam van Rick Geenen.

Zondag wist Jong FC Volendam de uitwedstrijd al te winnen van UNA (0-2).

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD