Volg ons

Derde Divisie Zondag

OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: Eerste periodetitel voor TEC en USV Hercules stunt tegen Jong Volendam

OVERZICHT | Derde Divisie Zondag: Eerste periodetitel voor TEC en USV Hercules stunt tegen Jong Volendam

TEC beleefde een uitstekende zondagmiddag, de ploeg uit Tiel won de uitwedstrijd tegen GOES (1-3) en zag concurrent Jong FC Volendam dure punten verspelen tegen USV Hercules (1-0). Door de zege wist de ploeg tevens beslag te leggen op de eerste periodetitel. Laagvlieger Westlandia pakte verrassend drie punten in Cuijk tegen JVC (0-3).

De gasten uit Tiel kwamen na iets meer dan een half uur spelen op voorsprong. In eerste instantie werd het schot van Bart Westerlaken nog gestopt door de doelman van GOES, maar in de rebound was hij toch kansloos (0-1). Zeven minuten was het weer raak, een fout van Jarreau Manuhuwa ging vooraf aan de tweede treffer van TEC. Hij leed balverlies en de daaropvolgende aanval werd afgerond door Robby Holder (0-2). Een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd werd het duel voortijdig beslist toen Wimilio Vink de 0-3 produceerde. Even later was Erwin Franse goed voor de aansluitingstreffer, maar verder dan een 1-3 nederlaag kwam de thuisploeg niet.

USV Hercules wist zondagmiddag op het eigen sportcomplex verrassend de drie punten binnen te slepen tegen het hoger geklasseerde Jong FC Volendam. De thuisploeg kreeg de betere mogelijkheden, maar pas in de 82ste minuut wist men het net van de tegenstander te vinden. Invaller Tijjani Noslin was goede voor de winnende treffer waardoor USV Hercules stijgt van de twaalfde plaats naar plaats negen.

Westlandia wist drie broodnodige punten te pakken in de uitwedstrijd tegen JVC Cuijk (0-3). In de dertiende minuut bracht Serbony de gasten aan de leiding (0-1) en met deze tussenstand zochten de spelers de kleedkamers op. In de tweede helft kreeg JVC Cuijk de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar Jeroen van Schoonhoven wist de toegekende strafschop niet te benutten. Vervolgens liep Westlandia uit naar 0-3 door doelpunten van Jedsel Markes en Serbony.

De wedstrijd tussen ADO’20 en UNA was slechts negentien minuten oud toen er al een tussenstand van 2-0 op het scorebord stond. Jesper de Vré werd twee keer op het wedstrijdformulier geplaatst als zijnde de doelpuntenmaker. In de 53ste minuut leek het duel beslist te zijn toen Raymond de Waarde de derde treffer van de middag voor de thuisploeg wist te produceren (3-0). Invaller Van Herwijnen wist koud in het veld toch de spanning weer terug te brengen in de wedstrijd (3-1). UNA moest op jacht naar nog een treffer, maar moest dat na 75 minuten spelen met één man minder doen. Teun Sebregts kreeg zijn tweede gele kaart van de middag en moest met rood het speelveld verlaten. Vijf minuten voor het einde van de officiële wedstrijd wist Brian Boogers een strafschop te verzilveren waardoor de spanning weer helemaal terug kwam (3-2). Verder dan dat kwam UNA niet, wel moest Sjors Paridaans in de 89ste minuut ook met rood vertrekken.

OFC Oostzaan was zondag te sterk voor HBS (1-4). Doelpunten voor de winnende formatie kwamen op naam van Kharchouch (2x), Biberoglu en Zeijlmans. Laatstgenoemde was goed voor de 1-4 die zonder overdrijven geplaatst kan worden in de categorie wereldgoals. HBS scoorde via Kaster.

OSS’20 en HV & CV Quick zorgden voor een spektakel, de supporters konden op deze koude zondag maar liefst negen keer de handen op elkaar doen na een treffer (4-5). Grote man aan de zijde van de winnede formatie was Rachid Bouyaouzan die goed was voor drie treffers.

EVV Echt won het thuisduel met vv Dongen (2-0). De openingstreffer kwam op naam van Rick Geenen en Demen Roumen was goed voor de tweede treffer van de thuisploeg.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

 

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zondag