Volg ons

Derde Divisie

OVERZICHT | Derde Divisie Zaterdag: Staphorst grijpt koppositie, Excelsior ’31 pijnigt DVS-coach Peter Wesselink

OVERZICHT | Derde Divisie Zaterdag: Staphorst grijpt koppositie, Excelsior ’31 pijnigt DVS-coach Peter Wesselink

Staphorst is de trotse koploper na twee speelrondes. De promovendus won met 3-1 van GOES, nadat het vorige week ODIN’59 al versloeg. Stan Haanstra maakte na tien minuten de 1-0, na een uur spelen werd het 2-0 voor Martijn Brakke uit een goede aanval. Met nog een kwartier op de klok werd het 3-0 door Sander de Grote. Siebe Schets redde nog wel de eer voor GOES met de 3-1.

Harkemase Boys heeft evenveel punten als Staphorst, maar een iets minder doelsaldo. De Friezen wonnen vanmiddag met 3-1 van DOVO. Van dit duel lees je zondagochtend een uitgebreide reportage op Voetbal247.nl.

DVS’33-coach Peter Wesselink hield een kater over aan het weerzien met Excelsior ’31. De Apeldoorner stapte deze zomer over van Rijssen naar Ermelo, maar zag de drie punten meegenomen worden door Excelsior ’31. Dérian Reinders maakte de enige treffer, al had de ploeg van Jurjan Wouda voldoende kansen op een ruimere zege.

In Assen werd niet gescoord bij ACV – SteDoCo – Foto: Bennie de Boer

Bij Hoek – VVOG werd niet gescoord en dat was mede te danken aan VVOG-doelman Eppink, die een strafschop van Steve Schalkwijk stopte in de slotfase. 0-0 bleef het ook bij ACV-SteDoCo.

Barendrecht en Sparta Nijkerk deelden eveneens de punten. Op de Bongerd opende Jesse van Nieuwkerk de score voor de Nijkerkers, maar Ugur Altintas bezorgde Barendrecht toch een punt.

Ajax amateurs was op de Toekomst te sterk voor Ter Leede. Na een bedrijvige beginfase opende Stefan Smal na een kwartier de score met de 1-0. Direct na rust sloeg Ajax opnieuw toe, ditmaal via Timo van Roemburg. Met nog twintig minuten spelen kreeg Ter Leede de genadeklap, toen Jake Wollgarten de eindstand op 3-0 bepaalde.

De Bollenstreekderby werd zaterdagavond een prooi voor VVSB dat na 45 minuten spelen met een 0-3 tussenstand mocht gaan rusten. De doelpunten kwamen in de eerste helft op naam van Ter Hedde, Steltenpool en Postma. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd werd de eindstand bepaald op 1-3 door een eretreffer voor FC Lisse van Kleijbroek. Het duel werd na 69 minuten spelen tijdelijk gestaakt vanwege een blessuregeval van de scheidsrechter, de zoektocht naar een vervanger nam geruime tijd in beslag.

Dit overzicht wordt aangevuld en geactualiseerd.

De uitslagen

Zaterdag,14.30 uur:
HSV Hoek – VVOG 0-0

ACV – SteDoCo 0-0

DVS’33 Ermelo – Excelsior’31 0-1
Reinders 0-1

BarendrechtSparta Nijkerk 1-1
Van Nieuwkerk 0-1, Altintas 1-1

Harkemase Boys – DOVO 3-1
Van der Laan 0-1, Bouius 1-1, Renken 2-1, Visser 3-1

Staphorst – GOES 3-1
Haanstra 1-0, Brakke 2-0, De Grote 3-0, Schets 3-1

18.00 uur:
Ajax amateursTer Leede 3-0
Smal 1-0, Van Roemburg 2-0, Wollgarten 3-0

FC Lisse – VVSB  1-3
Ter Hedde 0-1, Steltenpool 0-2, Postma 0-3, Kleijbroek 1-3

Sportlust’46 – ODIN’59 werd afgelast.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie