Volg ons

Derde Divisie

OVERZICHT | Derde Divisie Zaterdag: Quick Boys grijpt koppositie, Harkema verslaat VVOG

OVERZICHT | Derde Divisie Zaterdag: Quick Boys grijpt koppositie, Harkema verslaat VVOG

Quick Boys mag zich na drie speelronden koploper in de Derde Divisie noemen. De Katwijkers wonnen overtuigend van Ajax amateurs. Een klinkende zege was er ook voor Noordwijk, dat DVS’33 een pak slaag gaf. Meest onfortuinlijke man was deze speelronde ongetwijfeld Ajacied Bart Spil, die liefst twee eigen doelpunten maakte.

Quick Boys – Ajax (amateurs)
Quick Boys deed aan klantenbinding door met liefst 5-1 te winnen van Ajax amateurs. Halverwege de eerste helft maakte Kelvin Maynard de openingstreffer. Vlak voor rust verdubbelde Kaj Tejan de marge naar 2-0. Direct na rust was het duel feitelijk al gelopen met het Amsterdamse eigen doelpunt van Bart Spil: 3-0. Twintig minuten voor tijd maakte Ajax het duel weer enigszins spannend via Kevin Owusu Asare met de 3-1. Spil was zonder twijfel de meest onfortuinlijke man, want ook de 4-1 was een eigen doelpunt van hem. Ricardo Kuyvenhoven bepaalde de eindstand op 5-1.

DOVO – ODIN ’59
In Veenendaal was de wedstrijd slechts vijf minuten oud toen de eerste treffer van de wedstrijd genoteerd kon worden. De uitspelende ploeg kwam op 0-1 door een intikker van Ahmed el Mahdi, dit na voorbereidend werk van Jordi Tiktak. In de zeventigste minuut was Joshua Patrick verantwoordelijk voor de gelijkmaker (1-1). In de blessuretijd leek DOVO met de drie punten het veld te kunnen verlaten nadat Nando Wormgoor de bal binnen werkte na een goed genomen hoekschop (2-1). Niets was echter minder waar want ODIN’59 kwam toch nog terug en sleepte er een punt uit, Thom de Vries was de gevierde man (2-2).

Harkemase Boys – VVOG
Na iets minder dan een uur spelen mocht Jesse Renken aanleggen vanaf de strafschopstip. Hij liet de mooie kans op de openingstreffer niet liggen (1-0). Niet veel later stond ook a de 2-0 op het scorebord in Harkema, doelpuntenmaker was nu Jari Slot. In de 73ste minuut liep Harkemase Boys verder uit door een Slot (3-0). VVOG bleef vechten voor een goed resultaat en kwam na 78 minuten spelen weer een beetje terug in de wedstrijd, invaller Jeroen Buitenhuis was trefzeker (3-1). In de 82ste minuut bepaalde Robert Stelpstra de eindstand op 4-1.

Eemdijk – ONS Sneek
De twee ploegen leken na iets meer dan 45 minuten spelen de kleedkamer op te zoeken met de stand van 0-0. Niets was echter minder waar want Martijn Barto maakte kort voordat de arbiter floot voor het einde van de eerste helft de openingstreffer (0-1). De treffer van de man die op vrijdagavond nog officieel afscheid nam van SC Cambuur bleek na iets meer dan negentig minuten spelen de maker van de beslissende te zijn.

FC Lisse – Hoek
In de zestiende minuut kwam Hoek op voorsprong door een doelpunt van Jonathan Constansia (0-1). Lang konden de gasten niet genieten van de voorsprong want in de negentiende minuut bekroonde Bert Koomen een fraaie solo met een treffer (1-1). Twee minuten na de gelijkmaker keek FC Lisse toch weer tegen een achterstand aan. Constansia tekende voor de 1-2. Na de pauze kwam de thuisploeg weer snel naast Hoek, een overtreding op Siali betekende een strafschop voor FC Lisse die ook benut werd door Siali (2-2). De thuisploeg kwam na 76 minuten aan de leiding door Bas Buimer (3-2).

Noordwijk – DVS ’33
De promovendus kwam uitstekend uit de startblokken. Na zes minuten spelen stond de 1-0 voorsprong al op het scorebord, er was veel onduidelijkheid over wie de treffer nu daadwerkelijk produceerde. Vier minuten later was het duidelijker, Tjeerd Westdijk pikte de bal op en schoot hard binnen (2-0). Noordwijk nam geen nas terug en na iets meer dan een kwartier spelen bepaalde Raies Roshanali de tussenstand op 3-0. Nog voor de pauze was het weer Westdijk die zijn derde en de vierde produceerde voor Noordwijk (4-0). In de 69ste minuut mocht Westdijk aanleggen voor zijn vierde treffer van de middag, de penalty wist hij echter niet te verzilveren. In de 87ste minuut werd de eindstand bepaald op 5-0. Invaller Van Staveren gaf de pass aan Sabir Achefay die af kon ronden.

ASWH – SteDoCo
ASWH kwam na ruim een kwartier spelen aan de leiding middels een rake kopbal van Peter Verhoeve. Tien minuten later was het alweer gelijk: Verheul tekende voor de treffer van SteDoCo middels een schot van afstand. Amper twee minuten later stond de thuisploeg weer op voorsprong. Ditmaal kopte Bilal El Amrani raak. In het gelijkopgaande duel maakte Joran Schröder na een uur spelen gelijk. Het duel werd kort daarna tijdelijk onderbroken nadat Chafik Boushaba ter aarde was gestort. Toen het duel weer hervat werd, scoorde opnieuw Schröder de beslissende 2-3 voor SteDoCo.

Achilles ’29 – SJC
SJC pakte in Groesbeek de winst door met 2-4 van Achilles ’29 te winnen. Youssef el Baouchi, Tom Broekhuizen, Tom Duindam en Jordy Groot maakten de Noordwijkse treffers.

De Dijk verloor met 0-3 van Jong Groningen.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie