zaterdag, januari 22, 2022
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagOVERZICHT | Derde Divisie Zaterdag: Fraaie comeback van DOVO, drie punten voor...

OVERZICHT | Derde Divisie Zaterdag: Fraaie comeback van DOVO, drie punten voor DVS’33, Sparta Nijkerk en Sportlust’46

In Harderwijk leek VVOG zaterdagmiddag op weg naar een overwinning op DOVO, de thuisspelende formatie verspeelde echter in de blessuretijd de drie punten (3-3). DVS’33, Sparta Nijkerk en Sportlust’46 wisten in de eerste volledige speelronde de drie punten binnen te slepen. De verrassing van deze speelronde was de overwinning van ACV Assen in en tegen Lisse (2-3).

Pernelly Biya zorgde in de 37ste minuut voor de 3-0 in het voordeel van VVOG, daarvoor wisten Jeremy de Graaf en Rafik El Hamdi de doelman van DOVO, Jeroen Vrolijk ook al te passeren. Nog voor de pauze bracht Nick Hak, na een goed genomen vrije trap van Matthijs van Nispen de spanning iets terug in de wedstrijd door de 3-1 binnen te koppen. Via een counter, die afgerond werd door Lion Kalentjev kwam er 3-2 op het scorebord te staan en als kers op de taart van de ploeg uit Veenendaal werd het ook nog 3-3, in de blessuretijd door Pepijn van der Wissel. Van deze wedstrijd is zondagochtend een uitgebreide reportage te vinden op deze website.

Sparta Nijkerk pakte de drie punten tegen ODIN’59 en kwam in de 52ste minuut aan de leiding door een treffer van Bryan Burgerhout (1-0). Laatstgenoemde was ook verantwoordelijk voor de beslissende 2-0 in de slotminuut van de wedstrijd. Rob Diderik, die recent terugkwam op zijn beslissing om te stoppen met voetballen, maakte in de 88ste minuut zijn rentree als vervanger voor Jerry Geurtsen.

Quincy Arends was de gevierde man op het sportpark van Sportlust’46 waar hij verantwoordelijk was voor de winnende treffer tegen SteDoCo (2-1). De thuisploeg was eerder, na een half uur spelen, op voorsprong gekomen door Van der Weijden, maar zag deze na een uur voetbal verdwijnen door Toure. De van DOVO gekomen aanwinst zorgde er echter voor dat de drie punten in de tas gestopt mochten worden bij Sportlust’46.

DVS’33 won op De Toekomst met 0-1 van de amateurtak van Ajax (0-1). De beslissing viel in de 58ste minuut toen Ali Akla de toegekende strafschop wist te benutten. Een uitgebreid verslag van dit duel is zondagochtend te lezen op deze website.

Overige uitslagen en doelpuntenmakers:

Excelsior’31 – Ter leede 3-1
1-0 Penterman
1-1 Arroyo
2-1 Seppenwoolde
3-1 Werkhoven

Harkemase Boys – G.O.E.S. 3-3
0-1 Hage
1-1 Visser
2-1 Beimers
2-2 Mbikulu
2-3 Klap
3-3 Beimers

Hoek – Barendrecht 1-1


FC Lisse – ACV Assen 2-3
0-1 Mulder
1-1 Stroo
2-1 Verweij
2-2 Wielink
2-3 Jasper

Staphorst – VVSB 0-0

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS