dinsdag, september 26, 2023
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagOVERZICHT | Derde Divisie Zaterdag: Dit gebeurde er in speelronde zeven

OVERZICHT | Derde Divisie Zaterdag: Dit gebeurde er in speelronde zeven

Sparta Nijkerk heeft afstand genomen van de concurrentie in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. De ploeg van trainer Eric Speelziek won in eigen huis van Staphorst (1-0) terwijl nummer twee en drie Harkemase Boys en Excelsior’31 onderuit gingen tegen respectievelijk Barendrecht (2-4) en VVOG (2-1). ACV moest de drie punten laten aan Ter Leede (0-1).

De lijstaanvoerder kwam na drie minuten spelen al op voorsprong en gaf deze vervolgens niet meer weg tegen Staphorst. De gevierde man bij Sparta Nijkerk was Maurice de Ruiter die verantwoordelijk was voor de treffer (1-0).

Barendrecht kwam na 37 minuten spelen verrassend aan de leiding tegen Harkemase Boys. Volgens het verslag van de thuisploeg betrof het een eigen doelpunt van Achuna die de voorzet van Masrhalmi van richting veranderde (0-1). Net na de pauze bracht echter Jhurrey Margaritha de stand op 1-1. Dit op aangeven van Max de Jong. Daarna liep Barendrecht uit naar een voorsprong van 1-3 door doelpunten van Joey Jongman en Niels Vorthoren. In de blessuretijd kwam de spanning weer even terug toen Mark Bruintjes de 2-3 aan liet tekenen, maar het slotakkoord was voor Peter de Lange die de eindstand van 2-4 op het scorebord plaatste.

In Harderwijk wist VVOG verrassend drie punten te pakken tegen het hoger geklasseerde Excelsior’31 (2-1). Jeremy de Graaf was verantwoordelijk voor de openingstreffer in het voordeel van VVOG (1-0). De in de voorbeschouwing al genoemde Voetbal247-speler van de week Givan Werkhoven zorgde er met zijn doelpunt voor dat de ploeg uit Rijssen op gelijke hoogte kwam (1-1). Een doelpunt van Jake Wollgarten betekende echter de drie punten voor VVOG (2-1).

Ter Leede mocht de drie punten meenemen uit Assen waar het één keer meer wist te scoren dan tegenstrever ACV (0-1). In de 78ste minuut was het voor de eerste en laatste keer raak. Vanuit een hoekschop van Steven Wajer kwam de bal bij Bart van der Weijden die deze terug kopte naar Dirk Hoekstra die de bal over de doellijn kopte.

In Amsterdam wist Ajax de rust in te gaan met een voorsprong van 2-0 op VVSB. De treffers kwamen op naam van Jip Bartels. Nadat Tristan Buis na 57 minuten het derde doelpunt aan liet tekenen was het duel wel beslist. De 3-1 twintig minuten voor tijd van Danny Bakker was alleen nog van waarde voor de statistieken.

SteDoCO begon goed in Lisse met een doelpunt in de vierde minuut van Mitchell de Zwart (0-1). De ploeg wist deze voorsprong te behouden tot aan de start van de tweede helft. In de laatste vijfenveertig minuten wist FC Lisse de achterstand om te draaien naar een 3-1 zege. De doelpunten voor de nieuwe nummer twee kwamen op naam van Remy van Ekeris, Klijbroek en Van der Putten.

ODIN’59 kwam door een doelpunt van Aarts in de 37ste minuut op 1-0 tegen DVS’33. De ploeg uit Ermelo stelde in de tweede helft orde op zaken. Het duurde echter tot de 68ste minuut tot de gelijkmaker op het bord kwam te staan. Coen Vloedgraven was daarbij de gevierde man (1-1). DVS’33 liep uit naar 1-4 door Benjamin Roemeon (2x) en Adriaan Kruisheer.

In Veenendaal boekte Hoek zijn tweede zege op rij in de competitie. Nick Hak bracht DOVO in de eerste helft nog wel op voorsprong, maar in de tweede helft waren doelpunten van Steve Schalkwijk (2x) en Jonathan Constancia voldoende voor de 1-3 overwinning.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD