maandag, augustus 15, 2022
HomeDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagOVERZICHT | Derde Divisie Zaterdag: Dit gebeurde er in speelronde zes

OVERZICHT | Derde Divisie Zaterdag: Dit gebeurde er in speelronde zes

Sparta Nijkerk blijft lijstaanvoerder in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal na een zwaar bevochten zege op SteDoCo (0-1). ACV verloor voor het eerst dit seizoen een competitiewedstrijd, het moest de drie punten laten aan Harkemase Boys (0-1). Verder wisten Barendrecht en ODIN’59 voor de eerste keer drie punten te pakken.

Sparta Nijkerk wist drie punten mee te nemen vanaf het sportcomplex van SteDoCo. De treffer die daarvoor nodig was kwam op naam van Bryan Burgerhout (0-1). Hij wist het net van de tegenstander te vinden in de 39ste minuut. Een uitgebreid verslag van het duel is zondagochtend te lezen op Voetbal247.

In Assen stond ACV, voor de eerste keer dit seizoen, met lege handen na een competitiewedstrijd. Harkemase Boys won met 0-1 door een benutte strafschop van Kian Visser in de zeventiende minuut van de wedstrijd. De thuisploeg kreeg voldoende kansen om de stand gelijk te trekken, maar doelman Jansema kon enkele keren reddend optreden. In de tweede helft was het ook ACV dat recht had op meer, maar Harkemase Boys wist de drie punten over de streep te trekken.

Hoek pakte in de thuiswedstrijd tegen VVOG de drie punten. Kijkend naar het wedstrijdformulier was Steve Schalkwijk de man of the match door zijn drie doelpunten die de voorsprong van 3-0 betekenden, al had ook doelverdediger Griffin een groot aandeel in de fraaie zege. In de slotfase bepaalde Seppe Vereecke de eindstand op 4-0 in het voordeel van de Zeeuwse formatie.

Barendrecht wist zaterdag eindelijk de eerste overwinning te boeken in de competitie. De ploeg was thuis te sterk voor Ajax (2-1), maar de beslissing viel pas ver in de blessuretijd. Invaller Peter de Lange was met zijn beslissende treffer de gevierde man bij de winnende formatie. Ajax was in de 81ste minuut door een doelpunt van Tristan Buis op gelijke hoogte gekomen met Barendrecht. De openingstreffer kwam op naam van Joey Jongman.

DVS’33 kreeg zaterdag een gevoelige tik van FC Lisse (1-2). De wedstrijd leek in een puntendeling te eindigen door doelpunten van Van Ekeris (Lisse) en Dekker (DVS’33), maar in de slotfase werd een persoonlijke fout bij de thuisploeg afgestraft door Jeffrey Klijbroek die de 1-2 op het bord wist te plaatsen. Een uitgebreid verslag van het duel is zondagochtend te lezen op Voetbal247.

Excelsior’31 rekende met fraaie cijfers af met Sportlust’46 (4-1). De ploeg uit Rijssen had na 45 minuten voetbal al een ‘veilige’ marge opgebouwd van 3-0. Dit door toedoen van Givan Werkhoven (2x) en Hakim Ezafzafi. Net na de pauze wist Sportlust’46 de spanning een beetje terug te brengen in de wedstrijd toen Heideman de 3-1 maakte, maar twintig minuten voor het einde van de officiële speeltijd bepaalde Werkhoven met zijn derde treffer de eindstand op 4-1.

ODIN’59 kwam na 23 minuten spelen aan de leiding in de wedstrijd tegen DOVO, dit door Ahmed al Mahdi. Nog voor de pauze bracht Lulinho Martins de ploeg uit Veenendaal weer naast de thuisploeg (1-1). In de tweede helft liep ODIN’59 uit naar 4-1 door onder meer twee doelpunten van invaller Thom de Vries.

Ter Leede en Staphorst wisten in het onderlinge treffen het net van de tegenstander niet te vinden (0-0).

Er leek geen vuiltje aan de lucht in Noordwijkerhout voor VVSB toen de thuisploeg op een 2-0 voorsprong kwam in de 35ste minuut. Bert Steltenpool was toen al goed voor zijn tweede treffer van de avond. G.O.E.S. wist echter alsnog één punt aan het duel over te houden. Door doelpunten van Silvio Hage en Gianni Tiebosch werd de eindstand bepaald op 2-2.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS