dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagOVERZICHT | Derde Divisie Zaterdag: Dit gebeurde er in speelronde elf

OVERZICHT | Derde Divisie Zaterdag: Dit gebeurde er in speelronde elf

FC Lisse mag zich koploper noemen van de Derde Divisie zaterdag. De ploeg wist dit te bereiken door een fraaie comeback die het maakte tegen Sportlust’46 (3-1). Harkemase Boys rekende af met Staphorst (5-0) en bij ODIN’59 tegen Ter Leede pakte laatstgenoemde ploeg ternauwernood één punt (1-1). Sparta Nijkerk ging verrassend onderuit in eigen huis tegen Ajax zaterdag (1-2). 

FC Lisse leek op weg naar een nederlaag in eigen huis tegen Sportlust’46 toen laatstgenoemde ploeg na 82 minuten een strafschop wist te benutten en daarmee op voorsprong kwam (0-1). De thuisploeg wist de achterstand echter alsnog om te buigen naar een fraaie zege. Verweij, Stroo en Tarani brachten met een doelpunt de eindstand op 3-1. (Een uitgebreid verslag van het duel is zondagochtend te lezen op Voetbal247)

Luke Vahle leek de grote man te worden aan de zijde van ODIN’59. Zijn doelpunt na vijftien minuten spelen leek de beslissing te brengen waardoor de thuisploeg de broodnodige drie punten zou pakken tegen Ter Leede (1-0). De gasten staken daar in diep in de blessuretijd alsnog een stokje voor door een treffer van Tomas Arroyo (1-1).

Voor de start van het duel tussen Harkemase Boys en Staphorst werd Beimers gehuldigd voor het spelen van zijn honderdste wedstrijd in dienst van de thuisploeg. Binnen vier minuten wist hij deze heugelijke gebeurtenis te bekronen met de openingstreffer. Hij kopte de bal binnen na een goed genomen hoekschop van Mark Bruintjes (1-0). Na iets meer dan een kwartier spelen wist Harkemase Boys de voorsprong te verdubbelen. Kian Visser tekende voor de 2-0. Nog voor de pauze werd het duel beslist toen Arnoud Bentum de 3-0 aan liet tekenen in het voordeel van de thuisploeg. In de tweede helft liep Harkemase Boys uit naar een zege van 5-0, dit door doelpunten van Kian Visser en Henny Bouius.


Het duel in Nijkerk tussen Sparta en Ajax werd na vijf minuten spelen gestaakt, dit vanwege een mogelijk ernstige blessure van doelman Wouter Breukers van de thuisploeg. Later werd via Twitter melding gemaakt dat de blessure waarschijnlijk mee zou vallen aangezien hij nog op het sportpark rondliep tijdens de tweede helft van het duel. Na een onderbreking van ongeveer een half uur werd het duel alsnog hervat. De Amsterdammers kwamen verrassend na twaalf minuten op voorsprong. Romano de Jonge was verantwoordelijk voor de 0-1. Nog voor de pauze wisten de Amsterdammers de voorsprong te verdubbelen, daar had het echter wel de hulp van de tegenstander voor nodig, doelman Manuel Hoogewoning deponeerde de bal in zijn eigen doel (0-2). Een kwartier voor het einde van de wedstrijd bracht Mike Ahrens de spanning terug in de wedstrijd toen hij een strafschop wist te benutten (1-2), maar verder kwam Sparta Nijkerk niet.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD