zondag, september 24, 2023
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagOVERZICHT | Derde Divisie Zaterdag: ACV en Sparta Nijkerk delen de punten,...

OVERZICHT | Derde Divisie Zaterdag: ACV en Sparta Nijkerk delen de punten, Sportlust’46 verrast DVS’33

De topper van speelronde vier tussen ACV en Sparta Nijkerk kende zaterdagmiddag in Assen geen winnaar (2-2). DVS’33 ging in eigen huis onderuit tegen Sportlust (0-1) en Staphorst boekte een fraaie overwinning op vreemd terrein tegen Barendrecht (0-2). Verder wisten Staphorst, Ter Leede en DOVO drie punten toe te voegen aan het totaal. 

De topper in Drenthe kwam moeizaam op gang, maar alles wat er niet was in de eerste helft maakte men in de tweede vijfenveertig minuten allemaal goed. Net na de pauze was het Maurice de Ruiter die met enig fortuin de 0-1 aan liet tekenen. Tien minuten later was het echter al weer gelijk door toedoen van Boy Spijkerman (1-1). Lang kon ACV er niet van genieten want even later schoot Roy Bakkenes de bal binnen (1-2). De eindstand werd bepaald door een treffer van Freddy Quispel in de 75ste minuut (2-2). Een uitgebreid verslag van de wedstrijd is zondagochtend te lezen op Voetbal247.

Sportlust’46 wist enigszins verrassend de drie punten mee te nemen uit Ermelo in de wedstrijd tegen DVS’33. De maker van de beslissende treffer was Mark van der Weijden (0-1). Door de overwinning is de ploeg de nieuwe lijstaanvoerder van de Derde Divisie. VVSB heeft echter later op de zaterdag nog de mogelijkheid om deze plaats weer over te nemen, de ploeg uit Noordwijkerhout trapt om 18:00 uur af tegen VVOG.

De toeschouwers in Barendrecht moesten wachten tot minuut 83 voor men de eerste treffer kon aanschouwen in de wedstrijd tussen de plaatselijke vereniging en Staphorst. OP dat moment was het Pascal Mulder die uit een hoekschop de bal binnen wist te schieten (0-1). In de laatste minuut van de officiële speeltijd was Stan Haanstra de man die op aangeven van Reuvers de 0-2 aan liet tekenen. Een uitgebreid verslag van de wedstrijd is zondagochtend te lezen op Voetbal247.

Hoek leek in eigen huis op weg naar een fraaie zege op Harkemase Boys toen er na achttien minuten een tussenstand van 2-0 stond op het scorebord. De Zeeuwse formatie had het net van de tegenstander weten te vinden waarbij Steve Schalkwijk en Rik Impens als doelpuntenmakers genoteerd werden. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd wisten de Friezen alsnog een punt te pakken door treffers van Henny Bouius en Arnoud Bentum (2-2).

Ter Leede pakte drie punten tegen G.O.E.S. (3-2). Doelpunten voor de thuisploeg kwamen op naam van Van der Weijden, Hoekstra en Haarman. De Zeeuwse treffers werden toegeschreven aan Manengela en Van Hecke.

In Veenendaal werd de wedstrijd tussen DOVO en Ajax beslist door een eigen doelpunt van de Amsterdammers. In de 73ste minuut werd de bal op ongelukkige wijze in het doel gewerkt door Opoku (1-0).

De wedstrijden ODIN’59FC Lisse en SteDoCoExcelsior’31 eindigden in 0-0.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD