dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieOVERZICHT | Derde Divisie Zat: DVS'33 vermorzelt De Dijk, Quick Boys wint...

OVERZICHT | Derde Divisie Zat: DVS’33 vermorzelt De Dijk, Quick Boys wint in Groningen en DOVO declasseert SJC

Wat gebeurde er in speelronde 2 van de Derde Divisie Zaterdag? Je leest de hoogtepunten en bekijkt de samenvattingen in ons onderstaande overzicht.

De Dijk wacht nog een zwaar seizoen. Op bezoek bij DVS’33 kregen de Amsterdammers een ware oorwassing. Maurice de Ruiter maakte de 1-0 en 2-0, Olivier Pilon de 3-0 en 4-0, waarna De Ruiter na rust tekende voor de 5-0 en 6-0. Uitslag: 6-0.

Na een doelpuntloze eerste helft, kwam ODIN ’59 na een klein uur op 1-0 door een solo van Nigel Hardenberg. Jurgen Dikker leek het duel een kwartier voor tijd te beslissen met de 2-0, maar in de slotfase werd het nog spannend toen Harkemase Boys Robert Stelpstra een vrije trap van Kevin Mennega verlengde: 2-1. De gelijkmaker zat er echter niet meer in, waardoor het in Heemskerk eindigde in 2-1.

Noordwijk kwam na dertien minuten spelen aan de leiding door Tjeerd Westdijk (0-1). Net voordat de klok aan zou geven dat er een half uur gespeeld was wist Emiel Wendt de gasten op 0-2 te zetten. Noordwijk kon echter niet lang genieten van de voorsprong want één minuut later was het al weer 1-2, Joran Schröder was de maker van de treffer namens SteDoCo. In de slotfase wist de thuisploeg alsnog één punt binnen te slepen (2-2). Daar had men echter wel de hulp van de tegenstander voor nodig, Dennis van Rijn werkte de bal achter zijn eigen doelman. Uitslag 2-2.

FC Lisse kende op bezoek in Harderwijk een droomstart toen Rowdy van der Putten al na twee minuten raak kopte uit een hoekschop. Na ruim een uur spelen bracht Jan Jurriën Hop VVOG weer op gelijke hoogte, nadat de thuisploeg na na de openingstreffer de bovenliggende partij was geweest. Een kwartier voor tijd maakte Joshua Tijdens bovendien ook nog eens de 2-1 voor VVOG. In de slotfase kreeg VVOG’er Wilko Braam een rode kaart wegens het (kort) vasthouden van een doorgebroken tegenstander. Uitslag 2-1.

Nog zonder aanwinst Dennis Kaars wist Quick Boys op bezoek bij Jong FC Groningen drie punten bij te schrijven. Het waren echter de Groningse beloften die via Tim Freriks na een half uur aan de leiding kwamen: 1-0. Op slag van rust maakte Kay Tejan echter gelijk: 1-1. Een benutte strafschop van Kelvin Maynard bracht de Katwijkers bovendien de zege: 1-2.

De pijnlijkste middag beleefde het SJC van coach Sjaak Polak. Na een prima voorbereiding ging SJC hard onderuit tegen DOVO. Joshua Patrick maakte de 0-1, Simon van Zeelst de 0-2, Kesly den Haag 0-3, Marley Berkvens 0-4, Joshua Patrick 0-5. Tom Broekhuizen deed namens SJC wat terug uit een strafschop: 1-5. Daarna tekende Berkvens voor de 1-6, Nando Wormgoor de 1-7 en Joshua Patrick het slotakkoord: 1-8.

ONS Sneek kende weinig moeite met Achilles ’29, dat aantrad zonder reservekeeper op de bank. Genridge Prijor maakte de 1-0, Michael Lanting op fraaie wijze de 2-0, opnieuw Prijor de 3-0 en de eindstand van 4-0 werd bepaald door de ingevallen Yume Ramos.

Ajax amateurs kwam na 41 minuten spelen op voorsprong. Verantwoordelijk voor de openingstreffer was Ralph Jurka die na een hoekschop de bal binnen kopte (1-0). In de 64ste minuut was het Ruben Adneij die vanuit een vrije trap de 2-0 maakte in het voordeel van Ajax. Vijf minuten na de tweede treffer van de thuisploeg knalde Jesper van den Bosch de 2-1 voor ASWH binnen. In de negentigste minuut was het Lars Bosscha die alsnog de gelijkmaker op het scorebord wist te zetten. Uitslag 2-2.

In de 21ste minuut was er voor de eerste keer gejuich te horen op het sportpark van Hoek. Dit was echter niet voor de thuisspelende ploeg, maar voor Eemdijk. Een voorzet van El Bennay werd binnen getikt door Yannick Bouw (0-1). Hoek wist echter voor de pauze de zaken nog recht te zetten. Gert-Jan van leiden was de maker van de 1-1 en Kyle Doesburg produceerde de 2-1. Eemdijk leek in de slotfase alsnog één punt te pakken tegen Hoek, dit nadat Zeger Beukers de toegekende strafschop wist te benutten (2-2). De thuisploeg dacht daar echter anders over en het wist toch drie punten te bemachtigen, daar mocht het Vandepitte dankbaar voor zijn want hij knalde de bal van afstand binnen. Uitslag: 3-2.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD