vrijdag, 1 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieOvertoom-show bij Almere City tegen FC Eindhoven, remise bij FC Emmen tegen...

Overtoom-show bij Almere City tegen FC Eindhoven, remise bij FC Emmen tegen Den Bosch

Almere City gaat met een grote glimlach Kerst vieren. In de laatste thuiswedstrijd werd FC Eindhoven op de pijnbank gelegd: 5-1. FC Emmen en FC Den Bosch waren beiden met het hoofd al in de Kerstsfeer. Twee strafschoppen en vier doelpunten werden eerlijk verdeeld, met een puntendeling als gevolg.

Almere City – FC Eindhoven
De thuisploeg legde in de eerste helft aantrekkelijk en aanvallend voetbal op de mat. Al vroeg in de wedstrijd wist Arsenio Valpoort de openingstreffer op het bord te zetten, na een assist van Jerge Hoefdraad. Deze eerste klap kwam FC Eindhoven nog te boven, vijf minuten later scoorde Jellert Van Landschot de gelijkmaker. Het bleek uitstel van executie, want nog voor rust stelde Almere City orde op zaken. Tom Overtoom zette zijn ploeg na een half uur opnieuw op voorsprong, tien minuten later liet Gaston Salasiwa de thee voor de Almeerders nog beter smaken: 3-1.
Het slotakkoord van het jaar 2017 was voor Tom Overtoom. Vlak na rust kreeg Silvester van de Water mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te schieten, maar de vleugelspits had het vizier niet op scherp. Dat laatste kon niet gezegd worden van Tom Overtoom. Vlak voor het scheiden van de markt toverde hij zijn tweede en derde, en vierde en vijfde van Almere City op het bord. De thuisploeg bekroonde daarmee een prima wedstrijd met een even zo goede uitslag, 5-1.

FC Emmen – FC Den Bosch
De Kerstgedachte was te voelen in Drenthe. Emmen en Den Bosch verdeelden alles keurig. Met de klok op het half uur zette Muhammed Mert de Boschenaren op 0-1, maar nog voor rust zette Cas Peters de thuisploeg weer naast Den Bosch. Na rust kregen de twee subtoppers beiden een strafschop. Aanvoerder Niek Vossebelt schoot Den Bosch in de 53e minuut op een hernieuwde voorsprong, maar een klein kwartier voor tijd ging de bal ook aan de andere kant op de stip. Cas Peters klaarde de klus en was daarmee verantwoordelijk voor de gehele productie namens de thuisploeg.
Het was één van de weinige dingen die niet eerlijk verdeeld waren. Beide ploegen maakten een velddoelpunt in de eerste helft en scoorden een penalty in de tweede. Dat leverde beide ploegen uiteindelijk een punt op. Met dat punt sluiten beide teams het jaar af in de subtop van de Jupiler League. Daar zullen beide ploegen niet ontevreden mee zijn bij de winterevaluatie.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD