woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieOverstap van Jupiler League naar Tweede Divisie bevalt De Bondt

Overstap van Jupiler League naar Tweede Divisie bevalt De Bondt

Nick de Bondt is blij met de keuze die hij afgelopen zomer gemaakt heeft. Hij besloot om voor De Treffers te gaan voetballen in de Tweede Divisie en liet daarmee het betaald voetbal achter zich. Bij De Treffers kan De Bondt wekelijks op een basisplaats rekenen.

Waardering

De Bondt speelde in de Jupiler League voor Jong Ajax, Go Ahead Eagles en FC Dordrecht. Namens Go Ahead Eagles kwam hij zelfs een paar wedstrijden uit in de Eredivisie. Eerste keus was hij echter nooit en dat beviel hem niet. “Na het avontuur bij Go Ahead Eagles en een verhuurperiode bij FC Dordrecht was ik op zoek naar een stukje waardering. Elke week weer spelen. De nummer één voor een bepaalde positie zijn”, legde de aanvaller uit tegenover De Gelderlander. “Dat heb ik nu gevonden.”

Bij De Treffers werd hem die mogelijkheid geboden en dus koos hij voor de Tweede Divisie. “Eigenlijk is de tweede divisie voor mij een ideale uitkomst. Het is echt een leuk niveau. Ik denk dat het verschil met de Jupiler League niet eens zo heel groot is.” Bij De Treffers speelt De Bondt alles. Hij werd in veertien wedstrijden vier keer gewisseld, maar dat was steeds vlak voor tijd. In totaal miste De Bondt pas 37 minuten dit seizoen.

Te laag

De Tweede Divisie bevalt hem dus alleszins. Over de prestaties van De Treffers is De Bondt nog niet tevreden. Met zijn club staat hij op de elfde plaats. “Te laag”, vindt hij. “Top zes moet voor ons wel haalbaar zijn. Afgelopen week speelden wij dus tegen FC Lienden. Met alle respect, maar wij horen wel wat hoger te staat dan zij.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD