dinsdag, augustus 3, 2021
Home Clubs AFC Oussama Siali de verrassing van de Tweede Divisie: 'Ik wil het vertrouwen...

Oussama Siali de verrassing van de Tweede Divisie: ‘Ik wil het vertrouwen van AFC terugbetalen’

Het gaat hard met Oussama Siali. Vorig seizoen was hij geen zekerheidje bij FC Lisse, dit seizoen steelt hij de show bij AFC en houdt hij grote namen als Yordi Teijsse vooralsnog op de bank. Voetbal247.nl sprak met de man die je met een gerust hart de grootste verrassing van de Tweede Divisie mag noemen. ,,Ik wil het vertrouwen van AFC terugbetalen.”

- Advertentie -

Ineens was hij daar: twee doelpunten en één assist in vier wedstrijden bij AFC. Na een moeilijk seizoen in de Derde Divisie bij FC Lisse, waar hij afgelopen seizoen tot 21 wedstrijden (elf basisplaatsen) en vijf doelpunten kwam, verrast Oussama Siali nu vriend en vijand in de eerste fase van dit seizoen in de Tweede Divisie. ,,Het gaat de goede kant op,” glimlacht hij als het stempel ‘verrassing van de Tweede Divisie‘ ter sprake komt. ,,Ik heb veel vertrouwen in mijn eigen kwaliteiten, maar ik heb wel plezier en vertrouwen nodig om tot mijn beste spel te komen. Dat heb ik bij AFC wel teruggevonden. Dat vertrouwen wil ik graag terugbetalen”

Over het hoe en waarom het er bij FC Lisse dan toch minder uitkwam, kijkt Siali vooral in de spiegel. ,,Vanaf mijn overgang van Ter Leede naar FC Lisse ging het met ups en downs, waarbij de downs de overhand hadden. Dat steekt wel bij mij.” Zoals veel aanvallers heeft ook Siali vertrouwen nodig van anderen om tot prestaties te komen. ,,Bij Lisse voelde ik dat minder dan nu bij AFC. Daardoor oogt het bij mij alsof ik minder gemotiveerd ben.” De strijd in het hoofd tussen wat Siali wil laten zien en wat hij laat zien, mondt dus uit in een op het oog ongemotiveerde houding. ,,Het is iets wat ik dan uitstraal ja. Een houding inderdaad. Maar ik baal dan vooral dat ik het niet kan laten zien.”

Ondanks die moeilijke periode werd Siali wel opgepikt door AFC, dat meer in hem zag dan hij zelf had laten zien. ,,AFC toonde al interesse na mijn eerste seizoen bij FC Lisse en waren er ook afgelopen seizoen als eerste bij.” Grote vraag na periodes bij Ter Leede en FC Lisse is dan wel: hebben de grote clubs uit de Bollenstreek liggen slapen? ,,Misschien wel ja,” lacht Siali. ,,Maar ik ben bij AFC bij een fantastische club terechtgekomen. Traditioneel, met mooie tradities.” AFC is wel een traditieclub met kritische volgers. ,,Daar heb ik nog geen last van gehad, het is vooral heel positief,” glimlacht Siali. ,,Als kritiek opbouwend is en mij sterker kan maken, zal ik daar nooit voor weglopen. Daar word ik alleen maar sterker van.”

Vooralsnog is er inderdaad geen reden voor enige kritiek op de prestaties van Siali. Gezien de selectie van AFC en de positie waar de club zich momenteel bevindt, heeft trainer Ulrich Landvreugd geen enkele reden om te wisselen in zijn basiselftal. ,,Het liefst blijf ik zelf ook in de basis,” zegt Siali. ,,De concurrentie is groot binnen onze selectie en er zitten grote spelers op de bank. Mijn doel is om zelf ook zo’n grote speler te worden,” besluit Siali.

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

Steun Voetbal247.nl met een kleine donatie

0
Nog een paar maanden en dan hopen we eindelijk weer ons geliefde topamateurvoetbal als vanouds te kunnen beleven. Zo'n anderhalf jaar moeten we onze geliefde weekendbesteding nu missen. In die tijd hebben we op Voetbal247.nl zo goed en zo kwaad als het gaat je...
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..