dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlClubsJong SpartaOud-Spartaan Marc de Kruijs bezorgt Noordwijk de zege

Oud-Spartaan Marc de Kruijs bezorgt Noordwijk de zege

Noordwijk boekte thuis de zesde thuiszege op rij. Alleen in de seizoensouverture tegen HFC verloor de ploeg van Kees Zethof op het eigen veld. De openingstreffer van Marc de Kruijs was wonderschoon. Verdediger Dylan Roetveld gooide tien minuten voor tijd de wedstrijd in het slot, 2-0.

Hesjes

Het was dringen geblazen voor het vier meter brede hekwerk buiten het complex van de locale vv. Zeven fans nemen daar plaats waaronder de vader van Noordwijker Sander Bosma en de vader van Pepijn Doesburg van Sparta. Toegang tot de tribune blijkt onmogelijk. Bijna tien gele hesjes houden daar de wacht al zij het met tegenzin. ,,Doodsaai’’, zeggen ze. ,,Normaal hebben we tenminste nog kaartjes te scheuren.’’

Voor het eerst in lange tijd kunnen de hesjes nu de wedstrijd echt bekijken. Bij de entree naar de kantine en businessruimte staat geen professionele beveiliging of bewaking maar twee studenten die op een kruk de wacht houden. ,,Je mag wel naar de kantine, kan je op een kruk kijken, tenminste als je een QR-code kunt laten zien.’’

Openingstreffer

De hesjes zien een wonderschone goal van Marc de Kruijs. De verloren zoon is na een uitstap bij Quick Boys en Ter Leede terug op het oude nest en speelde duizenden dromen geleden ook nog in de jeugd van Sparta. Een lange bal legt hij uit vanuit de lucht in een keer dood en schiet de bal achter doelman Rijk Janse, 1-0.

Wendt

Bij de thuisploeg aast spits Emiel Wendt al vier wedstrijden op een treffer, maar hij had het moeilijk tegen Augustin Drakpke en Jeremy van Mullem. De laatste vertrok echter in allerijl in de rust weer naar Spangen waar hij op de bank plaatsnaam voor het duel in de eredivisie tussen Sparta en Twente.

Van Mullem speelde in de jeugd van Feyenoord, koos vervolgens voor een contract in de Derde Bundesliga bij SSV Jeddeloh en hoopt zich in de kijker te spelen op Spangen.

Dat laatste hoopt ook spits Pepijn Doesburg.

Aanval

Zijn opa Pim speelde in de jaren 70 en 80 687!  eredivisieduels voor PSV en Sparta. De spits is afhankelijk van de aanvoer van de flanken. In de eerste helft was Marouane Afaker op dreef, hij raakte de paal en schoot in het zijnet. Maar nadat de linksbuiten met een blessure uitviel werd het ook minder met de stootkracht van de nummer twee op de ranglijst.

 

Nadeel

Al hadden de gasten na de rust wel een strafschop verdiend. Arbiter Winkel draaide de slogan van Johan Cruijff echter om en maakte er ‘elk voordeel heb zijn nadeel’ van.

De scheidsrechter gaf voordeel buiten de zestien waarna Patrick Brouwer in het strafschopgebied onderuit werd gehaald, waarna de leidsman stoicijns nadeel floot voor Sparta. Hij gaf ze een vrije trap op de plek van de eerste overtreding in plaats van een strafschop..

Fysiek

Doesburg vocht wel veel fysieke duels uit met de boomlange Dylan Rietveld. Die vermeldde na afloop de nodige blauwe plekken te hebben aangetroffen.

Rietveld was het ook die tien minuten voor tijd zijn ploeg in veilige haven bracht. Hij verlengde een vrije trap met het hoofd en scoorde de 2-0.

Sparta blijft ondanks het puntenverlies op de tweede plaats staan en vv Noordwijk staat keurig in het linkerrijtje.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD