woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagOud-profvoetballer Smeekes strijkt neer bij OFC: 'Voelde mij het afgelopen jaar niet...

Oud-profvoetballer Smeekes strijkt neer bij OFC: ‘Voelde mij het afgelopen jaar niet fit’

Orlando Smeekes was zondagmiddag voor de eerste keer te bewonderen in het shirt van OFC Oostzaan. De voormalige profvoetballer debuteerde in de met 0-7 gewonnen wedstrijd tegen vv Dongen en pikte direct een doelpuntje mee. Na een jaar stil te hebben gestaan kreeg de aanvaller weer voldoende motivatie om zijn voetbalschoenen aan te trekken.

Omschakeling
De routinier zou al eerder aansluiten bij OFC, maar in de zomer van 2016 zag hij er toch van af om weer te gaan spelen. Een jaar later nam hij weer contact op met de club met zijn recente debuut als resultaat. ,,Ik voelde mij afgelopen jaar niet meer fit. Mijn hele leven heb ik profvoetbal gespeeld, dus dit was een hele omschakeling. Drie weken geleden ben ik weer begonnen met trainen bij OFC en dat beviel me goed. We hebben een leuke groep, zowel binnen als buiten het veld. Ik denk dat dit de leukste groep is waar ik ooit mee heb gespeeld”, aldus Smeekes tegenover Het Amsterdamsche voetbal.

Meedoen voor de titel
De tevredenheid was groot bij OFC en de aanvaller na de fraaie zege, dit smaakt naar meer voor Smeekes. ,,We hebben goed gespeeld, ook bij mij ging het prima. Ik genoot vooral van het samenspel van het team. Als wij de eerstvolgende wedstrijden ook weten te winnen, doen we zeker mee voor de titel.”

Clubhopper
De nu 35-jarige Smeekes was in het verleden international van de Nederlandse Antillen en van Curaçao.  Hij speelde in clubverband voor meerdere clubs in Nederland, Duitsland en in Zuid –Afrika. Zijn laatste officiële wedstrijd in het betaald voetbal speelde hij in dienst van FC Den Bosch.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD