vrijdag, februari 3, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseOSS'20: vrij weekend, toch hoofdklassekampioen

OSS’20: vrij weekend, toch hoofdklassekampioen

OSS’20 debuteert komend seizoen in de Derde Divisie. Oefening Staalt Spieren – oftewel OSS’20 – uit Oss werd zondagmiddag kampioen zonder zelf te spelen. De zege van UDI’19 op Halsteren betekende namelijk dat laatstgenoemde OSS’20 niet meer kan achterhalen. De selectie van de Osse formatie was aanwezig in Uden om het kampioensfeestje ter plekke te kunnen vieren.

Het kampioenschap van OSS’20 is geen verrassing. De ploeg van trainer Bertran Kreekels staat al vrijwel het hele seizoen bovenaan (alleen in de eerste periode wist Gemert de ploeg bij te houden) en verloor nog altijd geen wedstrijd. Deze concurrentie deed dat wel met enige regelmaat en daardoor bouwde OSS’20 een steeds grotere marge op. Met 61 punten uit 27 duels (verzameld in 17 overwinningen en 10 remises) is de ploeg drie wedstrijden voor het einde al zeker van de titel.

Het succes van OSS’20 komt niet uit de lucht vallen. De afgelopen seizoenen was de club steeds al dicht bij promotie. Twee keer ging het echter op de valreep mis in de nacompetitie. In 2016 versperde De Dijk de weg naar de Derde Divisie en vorig jaar was De Meern te sterk. Dit seizoen heeft OSS’20 dus geen nacompetitie nodig.

(Foto: OSS’20-doelman Rick van der Leest)

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD