woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlEredivisieOranje kan zich opmaken voor pot 2 tijdens loting voor WK

Oranje kan zich opmaken voor pot 2 tijdens loting voor WK

Het Nederlands elftal zal hoogst waarschijnlijk in pot 2 zitten tijdens de loting voor de groepsfase van het WK volgende week. Op 1 april zal de loting plaatsvinden en de FIFA heeft bekendgemaakt met wat er allemaal rekening gehouden moet worden. 

De procedure die de FIFA daar voor gebruikt is terug te vinden op deze pagina, maar geeft in elk geval aan dat de kans op pot 1 voor Oranje niet erg groot is. Gastland Qatar zal net als de zeven beste landen op de FIFA-ranglijst in pot 1 komen. De landen die op de FIFA-ranglijst op de plekken acht tot en met vijftien staan worden in pot 2 ingedeeld (landen die niet geplaatst zijn geven de plek door uiteraard, red.).

De wereldranglijst van 31 maart is dus doorslaggevend en er is een kleine kans dat Nederland nog wel bij de beste zeven landen komt te staan. In de komende week speelt Oranje nog een oefenduel tegen Denemarken (de nummer negen) en tegen Duitsland (de nummer elf). Wordt hier van gewonnen dan is de kans groot dan Nederland in elk geval een plekje stijgt. Doordat of Portugal, of Italië niet naar het WK zullen afreizen is Nederland dan nog maar één plek verwijderd van de beste zeven.

Tijdens de loting zijn pas 29 van de in totaal 32 deelnemers bekend. Dit heeft te maken met de play-offs die nog gespeeld moeten worden voor deelname aan het WK. Het Wereldkampioenschap Voetbal begint op 21 november 2022 in Qatar.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]