zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagOpvallende samenwerking Katwijk en FC Rijnvogels

Opvallende samenwerking Katwijk en FC Rijnvogels

Katwijk en FC Rijnvogels zal per direct intensief gaan samenwerken. Dit is op bestuurlijk en organisatorisch vlak, maar ook op technisch vlak. Technisch directeur Cees Bruinink  van Katwijk heeft op de clubsite tekst en uitleg gegeven.

Profiteren van elkaars netwerk

“Kijk eens in het betaald voetbal over de hele wereld waar allerlei clubs nauwe banden hebben met elkaar”, opent Bruinink “Achter de schermen kijken we met de TC altijd vooruit en denken na over de samenstelling van onze selecties. Daarbij praten we ook met elkaar. Zo kunnen we profiteren van elkaars scoutingsnetwerk. Spelers kunnen bijvoorbeeld eerst bij FC Rijnvogels gaan voetballen als wij hun nog niet goed genoeg vinden voor ons eerste elftal. Of dat we ‘m op dat moment gewoon net niet nodig hebben omdat die positie dubbel bezet is. Daarna kan zo’n speler altijd nog naar Katwijk. Wij denken dat dit de Tweede- en Derde Divisie nog sterker maakt.” Dit gebeurde afgelopen zomer al met Jop Verhagen van RKAVV. Hij werd gescout door Katwijk en vervolgens getipt aan FC Rijnvogels.

Eigen talenten moeten in Katwijk blijven

Een aandachtspunt voor beide clubs is ook dat er te weinig Katwijkse spelers in de eerste teams spelen. Ze vertrekken al vroeg naar profclubs of andere amateurclubs. “Die stap naar een BVO in de Eredivisie moeten ze ook via ons eerste elftal kunnen maken”, gelooft Bruinink. ,,We willen alle twee goede Katwijkse talenten voor onze clubs behouden en dat vergt voor beide clubs een specialistische manier van werken. Nu worden we nog leeggeroofd door BVO’s of andere grote amateurclubs, maar ouders moeten weer voor ons gaan kiezen voor hun talentvolle kinderen.”

Progressieve club

Het past ook in het toekomst beeld dat Bruinink ziet nu de doorstroming tussen het betaald- en amateurvoetbal een feit is. “Er zitten clubs in de Jupiler League tussen zonder echte jeugdopleiding. Daar zitten dan op vrijdagavond 1.200 man. Daar moet de club van leven. Dat werkt toch niet? Je gaat straks een integratie zien tussen topteams uit het amateurvoetbal en de Jupiler League. En daar gaan wij ook in mee. We zijn een hele progressieve club in dat geval. Het belangrijkste is dat de talentvolle spelers nog meer aandacht gaan krijgen en uiteindelijk er meer jeugdspelers doorkomen in het 1e elftal van de club. We moeten elkaar ondersteunen. Daar worden we beide beter van. We zoeken daarin steeds meer de grens op en streven steeds meer naar perfectie.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD