Volg ons

Uitgelicht

Opvallend: Tweede Divisie mogelijk vanaf 2022 hoogste niveau onder KNVB-vlag

Opvallend: Tweede Divisie mogelijk vanaf 2022 hoogste niveau onder KNVB-vlag

De Tweede Divisie kan vanaf 2022 wel eens het uithangbord van de KNVB worden. Volgens FOX Sports-presentatrice Hélène Hendriks hebben de clubs uit de Eredivisie en de Eerste Divisie het voornemen zich los te maken van de KNVB.

In een video van Veronica Inside onthult Hendriks de plannen van de Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie: ,,Het betaald voetbal wil naar een nieuwe organisatiestructuur. Dat wil zeggen: los van de KNVB en in eigen beheer. ‘De Nederlandse voetbal league’ waarbij de CED en de ECV op gelijkwaardige basis fuseren tot 1 organisatie met beslissingsbevoegdheid op 1 plek.”

,,Voordelen: Eensgezind naar buiten treden, speelkalender en televisiegelden/rechten in eigen beheer, zeggenschap in Den Haag, een centraal aanspreekpunt, financiële groei als je samen optrekt etc. Zitten natuurlijk juridische haken en ogen aan (licenties etc) en moeten worden ontvlochten in samenwerking met met KNVB. Ingang 2022. Stakeholders en centrale spelersraad, KNVB hebben ook nog iets over te zeggen , maar verder is er een positieve grondhouding vanuit de BVO’s.”

Besluitvorming
Mochten de plannen doorgaan, dan betekent dat dus dat alleen nog het amateurvoetbal onder de vlag van de KNVB blijft en daarmee de Tweede Divisie de hoogste voetbalcompetitie is waarover de KNVB de regie heeft.

Het zou ook verstrekkende gevolgen hebben voor de besluitvorming rond het voetbal, waar nu nog het gehele profvoetbal en het gehele amateurvoetbal evenveel zeggenschap hebben. Het kan ook verstrekkende gevolgen hebben voor promotie-degradatie tussen Eerste en Tweede Divisie, het meespelen van beloftenteams in de voetbalpiramide etc.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht