Home Clubs Excelsior Maassluis Opvallend makkelijke generale voor Katwijk op Dijkpolder

Opvallend makkelijke generale voor Katwijk op Dijkpolder

Op voorhand leek de minst besproken wedstrijd van het seizoen, die voor de derby, een potentieel struikelblok voor Katwijk. Zeker omdat Angstgegner Excelsior Maassluis op het eigen sportpark Dijkpolder de tegenstander was. Toen de klok echter op 49 minuten stond, de stand inmiddels 0-3 in het voordeel van Katwijk was en Robbert Susan de lat raakte na een prima aanval, besloot de Katwijk-aanhang dat de buit wel binnen was en hieven zij massaal liederen aan die betrekking hadden op de derby van komend weekend.

- Advertentie -

Katwijk had tot dat moment geheerst tegen Excelsior Maassluis, dat in de openingsfase nog wel wat speldenprikjes uit kon delen, maar verder niets in de melk te brokkelen had. Na dertien minuten spelen kregen de Krombewoners enige hulp om op voorsprong te komen, een handsbal van Sefa Kurt werd door scheidsrechter te Kloeze (te?) gemakkelijk gepromoveerd tot strafschop en aanvoerder Robbert Susan zette Katwijk op een 0-1 voorsprong. Enkele minuten later was een combinatie tussen diezelfde Susan en Joey Jongman het fundament voor de 0-2 van Mike van den Ban.

Waar de tandem Jongman/Susan afgelopen seizoen vaak tot zand in de motor leidde, bleek deze tegen Excelsior Maassluis wel de juiste afstemming te hebben gevonden. Beide middenvelders wisten elkaar en de voorhoede met regelmaat van de klok te vinden. De 0-3 van Marouane Afaker, na de sublieme steekbal van Susan was daar een van de getuigen van. Enkele minuten later raakte van den Ban ook nog de paal naast doelman Jean Paul van Leeuwen. De thuisploeg kon er slechts één te korte lob van Vincent van den Berg in de handen van Ricardo Kieboom tegenover stellen.

Tekenend voor het spel van de Tricolores was de verdedigende wissel die Dogan Corneille in de rust doorvoerde. Met Robin van den Ende moest de schade beperkt worden, geloof in een wonder was na 45 minuten spelen al verdwenen. Toen na een goed kwartier spelen in de tweede helft van den Ban met punt van de schoen ook nog de vierde namens de bezoekers op het bord zette, liep al het geloof weg bij Excelsior Maassluis. Ook zij kregen echter nog de helpende hand van de arbitrage, die bij een kopduel tussen Jongman en van den Berg een overtreding zag van eerstgenoemde. Daan Blij mocht het presentje uitpakken en bepaalde met die eretreffer de stand op 1-4.

Het duel was na die treffer zo goed als gespeeld. Slechts een enkel wapenfeit deed het publiek nog opveren. Maar de meegereisde Katwijk-fans waren, voor zover ze überhaupt al met deze wedstrijd bezig waren, allang met hun hoofd bij de derby. En Katwijk omzeilde uiteindelijk toch vrij gemakkelijk een potentieel struikelblok in aanloop naar de dubbele clash met de grote rivaal en liet bovendien zien dat het puntverlies tegen GVVV een bedrijfsongeval was.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES