woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlClubsAFCOptimale spanning onderin 2e Divisie

Optimale spanning onderin 2e Divisie

De spanning in de 2e Divisie wordt met de week opgevoerd, met name in de onderste regionen. Het verschil tussen nummer 8 op de ranglijst Rijnsburgse Boys(23 punten) en de nummer voorlaatst, IJsselmeervogels(17 punten) bedraagt slechts 6 punten. En dat terwijl we net over de helft van de kompetitie zijn. Komende zaterdag weer een aantal wedstrijden met grote belangen.

* Katwijk- Noordwijk

Koploper Katwijk zit voorlopig nog goed met 9 punten voorsprong op naaste belagers Koninklijke HFC  AFC en HHC Hardenberg. Het op bezoek komende Jong Volendam van Kiki Mousampa zal zich niet zomaar gewonnen gegeven maar is toch te zwak voor de oranjezwarten. Punten blijven op de Krom.

* HHC Hardenberg-Kozakken Boys

HHC Hardenberg bezet een keurige 2e plaats en doet het uitstekend dit seizoen. Het was maar goed dat Kozakken Boys zaterdag won van IJsselmeervogels want anders was de situatie minder rooskleurig geweest dan die nu is met een 16e plaats. Lastige middag gaat het worden voor de mannen van Michel Langerak in Hardenberg.
Een puntje?

* IJsselmeervogels-de Treffers

Tijdens de doordeweekse vissersderby kaapte de Vogels een belangrijk punt weg voor de neus van buur Spakenburg(2-2). Zaterdagmiddag komt de Treffers op bezoek en dat is een ideale gelegenheid om 3 punten aan het totaal toe te voegen. Zonder slag of stoot zal dat niet gaan want de Treffers scoort weliswaar weinig, maar krijgt ook weinig doelpunten tegen. De terugkeer van Jaimy Schaap heeft de verdediging van de Vogels wel meer vertrouwen gegeven, wellicht resulteert dat in een 3-punter.

* GVVV-Spakenburg

Twee ploegen die in goede doen zijn en hun laatste drie wedstrijden niet verloren. GVVV is in een periode beland dat gelijke spelen niet echt aantellen en dat men voor de volle winst zal moeten gaan  wil men de achterstand van 7 punten op IJsselmeervogels verkleinen. Spakenburg heeft zich op een wat veiliger positie genesteld. De verwachting?. Een leuke, spannende wedstrijd met twee vol op de aanval spelende teams.
Minimaal een puntenverdeling voor GVVV.

* AFC-Quick Boys

AFC liet zich afgelopen zondag met minimaal verschil verrassen in Haarlem tegen Koninklijke HFC; herstelde zich doordeweeks tegen ASWH met een zege en kan zaterdag  wederom thuis tegen Quick Boys, een middenmoter met 22 punten, opnieuw voor de volle winst gaan. Een puntenverdeling zal voor de Amsterdammers niet “goed genoeg” zijn op het gelijknamige sportpark. Winst blijft in de hoofdstad.

* ASWH-Koninklijke HFC

Petje af voor de mannen van Rogier Veenstra dat met zijn ASWH rechtstreeks op degradatie leek af te stevenen, maar ijzersterk terugkwam met drie zeges op rij. AFC onderbrak die reeks tijdens de inhaalwedstrijd j.l. woensdag. Na afloop van de wedstrijd tegen Sparta had Rogier wel een leuke uitspraak over zijn ASWH: “Wij zijn Klein Duimpje in een competitie van reuzen”. Zaterdag komt er weer zo’n reus naar Hendrik-Ido-Aambacht : de nummer 2 in de 2e Divisie, het in blakende vorm verkerende Koninklijke HFC.
Op vreemd terrein speelt de Koninklijke wisselvallig; wellicht liggen daar met optimale inzet kansen op punt(en)winst.

* TEC-Jong Sparta

De versterkingen die TEC in de winterstop naar Tiel haalde hebben de ploeg van het trainersduo Calderwood/van de Haar nog niet de langverwachte en broodnodige punten opgeleverd want nog steeds zit men te wachten op de eerste kompetitiezege sinds 31 oktober 2021. De bezoeken in de voorbije weken aan Spakenburg leverde twee nederlagen op en geen enkele treffer ( 3-0 verlies tegen IJsselmeervogels en een 2-0 nederlaag tegen buur Spakenburg). En door deze resultaten verkeren de Tielenaren in acuut degradatiegevaar. Hoogste tijd om de bakens te gaan verzetten. Jong Sparta verloor, evenals TEC, tweemaal achtereen en is rijp voor een derde verlies.

* Excelsior Maassluis-Rijnsburgse Boys

Twee ploegen die weliswaar een redelijke plaats in de middenmoot innemen maar die ook beide de punten nog best kunnen gebruiken. Rijnsburgse Boys heeft er 23; Excelsior Maassluis 21. De ploeg uit Maassluis kan bij de volle winst over Rijnsburgse Boys heen wippen. Dan zal men wel wat scherper moeten zijn dan zaterdag toen Quick Boys een puntje meenam uit Maassluis.

* Noordwijk-Scheveningen

Noordwijk behaalde in eigen huis niet minder dan 21 punten van de totaal 24 waarover men beschikt. Dat betekent dus dat men in eigen huis een meer dan lastige opponent is, waarvan het moeilijk winnen is. Scheveningen kan de borst dus nat maken mede omdat men buiten Scheveningen weinig punten haalt. Beste kansen zijn voor Noordwijk

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD