vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlClubsCambuur LeeuwardenOprisping Houtkoop bezorgt Cambuur zege in Volendam

Oprisping Houtkoop bezorgt Cambuur zege in Volendam

Cambuur kan na twee nederlagen eindelijk weer een beetje omhoog kijken. In een pover duel tegen FC Volendam bleek een schitterende vrije trap van Xander Houtkoop beslissend: 0-1.

Manschot strooit
Na afscheid te hebben genomen van FC Volendam-clublegende Jack Tuyp, die deze zomer zijn profcarrière beëindigde, ontrolde zich een slordige eerste helft, waar scheidsrechter Manschot alleen voor rust al vijf gele kaarten trok. De eerste grote kans was voor de Friezen, maar Xander Houtkoop schoot van dichtbij over. FC Volendam zette daar na een half uur een lepe voorzet van Joey Veerman tegenover, maar doelman Jesse Betrams was alert. Gevaarlijk was bovendien de kans voor Dylan Mertens net voor rust, maar zijn inzet ging net naast het Cambuur-doel.

Winkelhaak
Na de pauze bracht Cambuur-coach Kevin van Kippersluis, de vleugelspits die Volendam op de laatste dag van augustus verruilde voor Leeuwarden. Het zorgde voor meer dreiging bij de Friezen. Nadat eerst Issa Kallon een aardige kans kreeg, was het daarna wel raak. Xander Houtkoop schoot een vrije trap in de winkelhaak: 0-1. De formatie van Misha Salden oogde daarop aanvallend onmachtig. Want in plaats van jacht te maken op de gelijkmaker, kreeg Alvin Daniels namens Cambuur twee grote kansen op 0-2, maar hij verzuimde te scoren. Daardoor bleef het duel spannend en was het nog even hectisch in de absolute slotfase voor het doelman van Betrams, maar Cambuur hield stand en boekte zo haar eerste zege deze competitie. Voor FC Volendam betekent het de slechtste competitiestart sinds het seizoen 1999-2000. Uit drie duels pakte het slechts één punt.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD