dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagOpoku: "Kampioen worden met Rijnsburgse Boys"

Opoku: “Kampioen worden met Rijnsburgse Boys”

Carlos Opoku gaf een paar maanden geleden aan dat hij de Koninklijke HFC zou gaan verlaten. Even was het een klein beetje stil rondom de ervaren verdediger, maar op dinsdag konden we lezen dat hij vanaf het aankomende seizoen voor Rijnsburgse Boys speelt. TweedeDivisie.org ging met hem in gesprek.

‘De reisafstand is aantrekkelijk’

Opoku vertelt hoe de onderhandelingen met zijn nieuwe club ongeveer verliepen: “Pasgeleden heeft de technische commissie van Rijnsburgse Boys contact met mij gelegd. Een paar dagen later hebben we met elkaar gesproken en een week later was het eigenlijk beklonken, best snel.” Een aantal zaken trokken hem over de streep. “Ten eerste het gesprek dat ik met de mensen van de club heb gehad, dat sprak me aan, hun ideeën voor de toekomst vooral: bovenin meedraaien en voor het kampioenschap gaan. Wat ik ook belangrijk vond, was dat ik de trainer al ken, maar ook dat de reisafstand aantrekkelijk is vanaf mijn woonplaats.”

Er was ook wat interesse voor de verdediger uit de Tweede Divisie, maar die clubs vielen om een aantal redenen af. “Dan kom het aan op een aantal dingen, waar reizen ook gewoon een belangrijk onderdeel van is. Zie je jezelf nou anderhalf uur in de auto zitten? Ik niet… Ik werk gewoon veertig uur in de week en voetbal is een hobby, een leuke hobby, maar mijn maatschappelijke carrière staat wel op nummer één.” In Rijnsburg komt Opoku Pieter Mulders weer tegen, zijn oude trainer bij HFC. “Pieter is een trainer met een uitgesproken mening, die steekt hij ook niet onder stoelen of banken, en hij is eerlijk. Ik heb zes jaar met hem gewerkt en dat was een prima samenwerking. Ik kon wat tegen hem zeggen, hij tegen mij, we gaan door één deur en maken er het beste van. Bij Rijnsburg kunnen we dat hopelijk voortzetten.”

‘Kampioen worden met Rijnsburgse Boys’

Rijnsburgse Boys staat momenteel vijfde in de Derde Divisie, maar volgend seizoen wil Opoku om de prijzen spelen. “Dat is wel mijn doelstelling. Toen ik te kennen gaf dat ik weg zou gaan bij HFC was mijn insteek dat ik voor een zaterdagclub wilde voetballen, het liefste eentje in de buurt die Tweede Divisie speelde. En anders eentje lager die wel de ambitie heeft om volgend jaar om de prijzen te spelen. Die ambitie is er. Het is altijd moeilijk om zoiets vooraf te zeggen, maar dat is wel mijn doelstelling, om een periodetitel te pakken of kampioen te worden, en ook die van de club, daar gaan we voor.”

Inmiddels staat er bij Rijnsburgse Boys toch al een aardig team voor na de zomer, met onder meer Giovialli Serbony, die in de afgelopen winter al opgevist werd, en Maikey Parami, beiden ex-VVSB. De stopper zegt daarover: “Dat heeft zeker meegespeeld in mijn beslissing. Een club kan aangeven: wij hebben de ambitie om naar de Tweede Divisie te gaan, maar daar moet je wel de middelen voor hebben.” De HFC-verdediger bedoelt hiermee niet alleen het financiële plaatje, maar vooral het spelersmateriaal. “Je materiaal moet op orde zijn en ik heb de indruk dat het bij Rijnsburg zeker op orde is, als je kijkt naar de spelers die blijven, maar ook de spelers die volgend jaar aan zullen sluiten.”

‘Doet niet onder voor de Tweede Divisie’

Als laatste geeft Opoku aan niet een al te groot niveauverschil te verwachten. “Ik heb ze zien spelen, ik heb ook andere teams zien spelen in de Derde Divisie: IJsselmeervogels, maar ook DVS’33. De teams die in de Tweede Divisie in het rechterrijtje staan zijn niet veel slechter dan de top vijf van de Derde Divisie. Zo’n groot verschil verwacht ik dus niet, absoluut niet. Het is nog steeds keihard werken en goede voetballers om je heen, dus ik mag aan de bak.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD