zondag, 21 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieOpoku: "Gaat mij niet gebeuren dat ik vertrek met degradatie"

Opoku: “Gaat mij niet gebeuren dat ik vertrek met degradatie”

Verdediger Carlos Opoku van de Koninklijke HFC mag toch een echte clubman genoemd worden. Al bijna negen jaar staat hij onder contract bij de club uit Haarlem, maar na dit seizoen komt daar een einde aan. Of is er tóch nog een opening voor een contractverlenging? TweedeDivisie.org sprak met de stopper.

Belletjes van geïnteresseerde clubs

Opoku is duidelijk: hij is eigenlijk wel toe aan een nieuw avontuur. Toch heeft hij nog geen volgende club gevonden. “Ik heb nog steeds niks. Er is geen vacaturewebsite voor voetballers, maar het feit dat ik het naar buiten heb gebracht is natuurlijk wel een soort van promotie.” De verdediger plaatst echter een kanttekening: “Dat ik zeg dat ik nog niets heb, betekent niet dat ik niet gebeld ben. Ik heb al wat gesprekken gehad, maar er is nog niks waarbij het volledige plaatje klopt.” Opoku legt uit wat dit ‘volledige plaatje’ precies is voor hem. “Tweede Divisie. Of Derde Divisie, maar dan moet de desbetreffende ploeg wel kans maken om dit jaar nog te promoveren. Als dat laatste niet het geval is, moeten ze volgend jaar wel de ambitie hebben bovenin mee te draaien.”

De verdediger gaat verder: “Ook moet ik er een goed gevoel bij hebben, bijvoorbeeld uit de gesprekken die je hebt met mensen. Ik wil het gevoel krijgen dat ze me graag willen hebben, als eerste man bovendien. Concurrentie hoort erbij, maar ik wil geen vierde of vijfde keuze zijn.” Opoku is er echter zeker van te benadrukken dat hij er alleszins rustig in staat. Hij denkt dat het goed gaat komen. “Anders had ik me wel wat drukker gemaakt, misschien had ik dan aan de bel getrokken. Ik denk dat er wel iets moois op mijn pad komt.” De stopper is immers geen ‘dertien-in-een-dozijnvoetballer’, aangezien hij geregeld goed is voor een doelpuntje. “Of dat een unique selling point is? Dat zou je zeggen, en dat is het ook wel.”

‘Het gaat me niet gebeuren dat we degraderen’

Opoku heeft misschien aangegeven dat hij weggaat, dat betekent niet dat hij nu met een ander gevoel op het veld staat. “Helemaal niet zelfs. Ik kan heel slecht tegen mijn verlies, dus ik weet misschien dat ik wegga, maar ik wil dit gewoon goed afsluiten. Bij HFC heb ik eigenlijk alleen maar gewonnen, en het gaat met niet gebeuren dat we opeens degraderen: dat wil ik niet op mijn cv hebben staan.” De resultaten in Haarlem zijn vrij wisselvallig te noemen. HFC wint zijn wedstrijdjes, maar lijdt ook vaak genoeg puntenverlies, met een veertiende plaats als gevolg. “Ik zou liegen als ik zeg dat dat géén item is in de spelersgroep, maar we zijn echt niet in paniek. Het is meer een stimulans, we zeggen steeds tegen elkaar: er komt een wedstrijd aan en die móét gewonnen worden.”

Deur naar HFC nog op een kier

Afscheid nemen na een degradatie is geen optie. “Dat zou ontzettend jammer zijn.” Overigens, de dertigjarige centrumverdediger is dus toe aan een nieuw avontuur, maar de deur naar HFC zit nog niet helemaal potdicht. “De mensen hebben me hier verteld dat de deur altijd openstaat voor me, dus mocht er niets komen waarvan ik zeg: dat moet ik doen, dan zou ik er nog voor kunnen kiezen om bij te tekenen. Ik heb A gezegd en ben iemand die dan ook B zegt, maar er is een héél klein kansje dat ik blijf. Daar ga ik niet van uit, maar mocht het wel het geval zijn, dan wil ik natuurlijk in de Tweede Divisie uitkomen.”

Volgens Opoku hoeft HFC niet te wanhopen als hij vertrekt, want hij stelt dat de hele verdediging verder intact blijft. “Dit is niet arrogant bedoeld, maar er loopt maar één Carlos Opoku rond. De jongens die in aanmerking komen voor mijn positie, dat zijn hele andere spelers. Maar qua kwaliteit niet per se minder, dus ik denk dat ze het ook goed zonder mij zouden kunnen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD