maandag, oktober 2, 2023
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie Zondag'Opnieuw vragen over spelersbetalingen bij OFC'

‘Opnieuw vragen over spelersbetalingen bij OFC’

Er is opnieuw discussie ontstaan over de spelersbetalingen bij OFC. Dat meldt het NoordHollands Dagblad naar aanleiding van vragen van de GroenLinks-fractie in Oostzaan. 

,,Waar betaalt de voetbalclub OFC de selectiespelers en de trainer van? Dat wil GroenLinks graag weten en dan specifiek om te controleren of er toch niet sprake is van het witwassen van geld.  De club kwam in het verleden in opspraak door geldschieter Marwan K., die in juli in hoger beroep een straf hoorde van vijftien maanden cel waarvan drie voorwaardelijk wegens belastingontduiking en witwassen. Uitspraak in deze zaak is nog niet gedaan”, schrijft de regionale krant.

Sinds enige tijd laat Marwan K. zich volgens de krant niet of nauwelijks meer zien op de velden van OFC. Dat de veelbesproken geldschieter geen bemoeienis meer met de club mocht hebben was één van de eisen vanuit de gemeente.

Toch is Bert Jongert van GroenLinks nog niet helemaal gerust gesteld. Hij roept de nieuwe burgemeester Polak op om OFC nauwlettend te blijven volgen: „De accountant en het college moeten de begroting van een club als OFC bekijken en dan specifiek ook kijken van wie sponsorgelden afkomstig zijn. Daar moet je actief achteraan. (..) „Ik lees in het NHD over ex-profvoetballer Joey Groenbast die nu is aangenomen.”

,,Jongert rekent voor dat er 24 spelers zijn die volgens hem een vrijwilligersvergoeding krijgen van 1700 euro. Tel daarbij het salaris van de trainer en zit je al gauw aan 50.000 euro. Waar komt dat geld dan vandaan, wil hij weten. Daarom is een hele serie schriftelijke vragen aan het college gesteld. Daar is nog geen reactie op.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD