Volg ons
Mark-Schenning-UNA

Tweede Divisie

Opnieuw vertrekker bij realistisch UNA

Opnieuw vertrekker bij realistisch UNA

Nog voor de Tweede Divisie goed en wel is begonnen is UNA al twee spelers kwijtgeraakt. Afgelopen week werd duidelijk dat Sjoerd van Beers per direct is vertrokken. Hij gaat namelijk in België aan de slag. Nu heeft ook Yael Heatubun besloten om het seizoen niet in te gaan.

Rechtstreekse handhaving het doel

Een gevoelige tik voor de ploeg van trainer Mark Schenning. Als allerlaatste club wist UNA zich te plaatsen voor de Tweede Divisie en mede daardoor wordt de club in de prognoses vaak genoemd als mogelijke degradant. Op de teampresentatie in Zeelst was de oefenmeester donderdagavond realistisch. “Rechstreekse handhaving is het doel.” Daarvoor moet UNA vier clubs onder zich te houden. De nummer vijftien en zestien spelen play-offs met de periodekampioen van de Derde Divisie, de nummer zeventien en achttien degraderen rechtstreeks.” Ook wil Schenning de eerste ronde van de KNVB Beker halen. Door de nieuwe opzet stroomt UNA dit seizoen tijdens de tweede voorronde in. Een thuiswedstrijd tegen ODIN’59 is de opdracht.

Uiteindelijk maar twee aanwinsten

Dat moet dus zonder Van Beers en Heatubun. Van Beers kwam afgelopen seizoen tot 25 wedstrijden in de Topklasse Zondag, maar heeft nu besloten om over te stappen naar het Belgische KFC Lille. Aanvaller Heatubun kwam deze zomer over van EVV. De afgelopen twee seizoenen speelde hij 55 wedstrijden in de Topklasse Zondag en scoorde negen keer. De combinatie werk en voetbal bleek voor hem niet te doen. Of hij nu weer aan gaat sluiten bij EVV, wat mogelijk is omdat hij nog geen bindende wedstrijd heeft gespeeld, is niet bekend. Chefrino Eind (JVC Cuijk en ex-EVV) en Tomas Overhof (overgekomen van EVV) zijn hierdoor uiteindelijk de enige twee nieuwelingen, terwijl er wel vijf spelers vertrokken: Dennis de Reek (Nuenen), Alex van Overdijk (Dongen), Jorn Sweres (Nuenen), Tom Dekkers (De Valk) en Emre Bostanci (Willem II).

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie