dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede Divisie'Opnieuw tuchtzaak tegen Jong Vitesse'

‘Opnieuw tuchtzaak tegen Jong Vitesse’

De tuchtcommissie van de KNVB zou opnieuw een onderzoek zijn gestart naar overtreding van de reglementen door Jong Vitesse. Aanleiding is het meespelen van een drietal spelers tijdens het duel met Barendrecht, dat werd overgespeeld omdat Vitesse tijdens het eerdere reguliere competitieduel een niet speelgerechtigde speler had opgesteld. Diverse clubs hebben een protest ingediend, waarna het balletje is gaan rollen.

In strijd met de reglementen

Jack van Gelder laat in de uitzending van Evers Staat Op op Radio 538 weten dat Jong Vitesse opnieuw een onderzoek van de tuchtcommissie wacht. Volgens de sportjournalist en fanatiek AFC-supporter zou ‘iemand binnen de KNVB’ Jong Vitesse toestemming hebben gegeven om de spelers, die bij de eerdere editie van Jong Vitesse-Barendrecht nog geen speler van de club waren, toch mee te laten doen tijdens de overspeelwedstrijd. Die toezegging blijkt echter in strijd met de reglementen van de KNVB.

Drie spelers

De commotie gaat over het Alexander Büttner, Mukhtar Ali en Alvin Fortes, die pas in de winterstop zijn gecontracteerd door Vitesse. Büttner kwam over van Dinamo Moskou, Ali is gehuurd van Chelsea en Fortes kwam uit voor het Griekse Veria. Op het moment dat de wedstrijd tegen Barendrecht oorspronkelijk stond gepland waren deze spelers dan ook nog geen spelers van Vitesse.

Nog meer onzekerheid

Mocht de tuchtcommissie oordelen dat Jong Vitesse inderdaad laakbaar heeft gehandeld, dan hangt de club opnieuw puntenaftrek boven het hoofd. Dat zou de club, in het licht van de spannende strijd om degradatie uit de Tweede Divisie, wel eens heel slecht uitkomen. Het geeft bovendien, na het gedoe rondom de licentie-eisen mbt contractspelers, opnieuw onzekerheid aan clubs als HHC Hardenberg, Spakenburg en UNA onderin, die in de cruciale fase van het seizoen nog altijd niet weten of hun concurrent nu wel of niet gestraft gaat worden met minpunten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD