maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieOpnieuw ophef rond transfer Katwijk

Opnieuw ophef rond transfer Katwijk

Voor de tweede keer dit seizoen deed een transfer naar Katwijk stof opwaaien. De overgang van Mukhtar Suleiman van Hollandia naar Katwijk leverde boze gezichten op in Hoorn, zo liet men in het Leidsch Dagblad optekenen. De berichtgeving in het Leidsch Dagblad over de overgang van Suleiman naar Katwijk kwam bij de hoofdrolspeler naar eigen zeggen als donderslag bij heldere hemel.

Met name de reactie van Siem Spil (technische commissie Hollandia) zorgde voor een schrikreactie bij de buitenspeler. ,,Ik had een afspraak met Hollandia dat ik weg mocht als ik een stap hogerop kon maken. Toen de interesse van Katwijk concreet werd, heb ik Hollandia ook direct op de hoogte gebracht,” laat Suleiman aan Voetbal247.nl weten.

,,Deze situatie is vooral vervelend voor Mukhtar,” zegt technisch directeur Cees Bruinink namens Katwijk tegen deze website. Op de vraag of het verhaal van Siem Spil Katwijk geen imagoschade oplevert, zeker omdat het na de transfersoap rond Ahmed El Azzouti december vorig jaar de tweede keer is dat een nieuwe speler die naar vv Katwijk komt negatief in het nieuws komt, blijft Bruinink nuchter. ,,In dit soort conflicten of misverstanden zijn wij helemaal geen partij. Dat zijn zaken die tussen een speler en een club spelen. Wij hebben inmiddels ook contact gehad met Hollandia en Siem Spil en onze relatie is nog steeds uitstekend. Siem gaf aan als TC-lid niet op de hoogte te zijn geweest tussen de afspraak die Mukhtar en de trainer van Hollandia hadden”.

De uitspraken van Siem Spil in het Leidsch Dagblad kwamen wel hard aan bij Suleiman. Het TC-lid vroeg zich in de regiokrant openlijk af wat een ja-woord nog waard was en noemde de actie van de aanvaller ‘niet netjes’. ,,Ik schrok wel van zijn reactie, ja. Ik had voor mijn overgang meerdere mensen binnen de club gesproken en iedereen toonde vooral begrip.” Suleiman had nog geen overeenkomst met Hollandia getekend en vertelt ook over de afspraak die hij met Hollandia had over de interesse vanuit de Tweede Divisie. ,,Als ik hogerop kon spelen, mocht ik weg van Hollandia. En Katwijk is de absolute top in het amateurvoetbal, als je daar naar toe kan, zeg je geen nee.” Bovendien ging er een trainingsstage vooraf aan de transfer, Suleiman is zich dan ook van geen kwaad bewust. ,,Ik heb altijd open en eerlijk gecommuniceerd naar Hollandia,” stelt hij.

Ook met Siem Spil had Suleiman een goed gesprek gehad. Dat Spil in de media heel anders reageerde dan hij in het gesprek met Suleiman deed, heeft de buitenspeler dan ook teleurgesteld. Hij heeft het vermoeden dat bij Spil de teleurstelling de boventoon voerde toen hij zich uitsprak in het Leidsch Dagblad. ,,Ik baal er echter wel ontzettend van,” zegt hij.

Hoe dan ook maakt Suleiman voor het vijfde seizoen op rij een stap vooruit in zijn carrière. ,,Ik speelde vijf jaar geleden nog bij een vierdeklasser en komend seizoen speel ik in de top van de Tweede Divisie.” Er kleven echter ook nadelen aan de stappen omhoog op de voetballadder: Suleiman moet stoppen met zaalvoetbal. ,,Dat vind ik wel jammer, maar ik begrijp wel dat Katwijk dit van mij verwacht. Ik vind het voetballen in de zaal erg leuk, maar het veldvoetbal heeft altijd wel de voorkeur gehad bij mij. En nu speel ik op een niveau waar van mij verwacht wordt dat mijn volledige focus op het veldvoetbal ligt.” Of Suleiman na Katwijk nog een stap omhoog kan maken, durft hij nog niet te zeggen. ,,Ik zie wel hoe het gaat lopen. Ik heb vooral ontzettend veel zin om het komend seizoen bij Katwijk te laten zien,” besluit de 22-jarige aanvaller.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD