maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieOpnieuw financiële zorgen Maassluis; verlies fors hoger

Opnieuw financiële zorgen Maassluis; verlies fors hoger

De financiële zorgen van Excelsior Maassluis zijn nog altijd niet voorbij. Een klein jaar geleden werd duidelijk dat de club een schuldenlast had van een half miljoen euro. De toenmalig penningmeester bleek ernstige fouten te hebben gemaakt en de club in de maling te hebben genomen. Inmiddels zijn er echter nog meer problemen boven water gekomen.

Nog meer schulden gevonden

In het AD/Rotterdams Dagblad laat voorzitter Gert-Jan Bunt weten dat het verlies fors hoger blijkt te zijn dan gedacht. Alle leden zijn hier maandagavond over geïnformeerd. Voor de schuld van ongeveer vijf ton is een deal gesloten met hoofdsponsor Rabobank Westland. Doordat er uit de boekhouding nu nog meer naar boven kwam zal er ook binnen de club gesneden moeten worden.

Gesneden in vergoeding eerste elftal

Daar zal de selectie van trainer Jeroen Rijsdijk ook nog meer van gaan merken. Bunt: “We hebben gesneden in de salarissen en de vergoedingen van het eerste elftal, maar gaan bijvoorbeeld ook de kantineprijzen verhogen. Zo wordt het bier duurder. Verder kijken we in samenspraak met de leden van de businessclub en de spelers of we op andere manieren geld kunnen incasseren.”

Rijsdijk kan langer blijven

De leden van Excelsior Maassluis zijn inmiddels akkoord gegaan met de plannen van het bestuur. Onrust rondom de selectie is er overigens allerminst. Trainer Rijsdijk staat namelijk op het punt om bij te gaan tekenen, waar de selectiespelers ook voorstander van zijn. “We hebben de gesprekken met Jeroen geopend en zijn aan het peilen hoe hij erin staat. Als hij door wil, gaan we snel om de tafel om te verlengen”, aldus technisch coördinator Ron Beveling in AD/Rotterdams Dagblad.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD