zaterdag, maart 6, 2021
Home Competities Derde Divisie 'Opnieuw dreigt gedoe in alternatieve beloftencompetitie'

‘Opnieuw dreigt gedoe in alternatieve beloftencompetitie’

Afgelopen maandag is in de alternatieve beloftencompetitie de finalepoule van start gegaan. De winnaar ervan promoveert verplicht naar de Derde Divisie, maar verschillende Jong-teams willen helemaal niet richting de voetbalpiramide, omdat dan niet meer op maandag gevoetbald kan worden. Nieuw gedoe dreigt, volgens Tubantia.

- Advertentie -

Ballen in eigen doel schieten
Volgens de regionale krant moeten zowel Jong FC Twente als Jong Heracles Almelo, beide gekwalificeerd voor de finalepoule, er niet aan denken om te promoveren naar de Derde Divisie. ,,Schieten de spelers van Heracles 2 en Jong FC Twente de ballen straks in het eigen doel, omdat ze geen kampioen willen worden? Die absurde situatie is opeens een reële optie geworden nu de nummer één van de beloftencompetitie misschien verplicht moet promoveren naar de derde divisie. En dat willen ze In Almelo en Enschede absoluut niet”, schrijft de krant.

Verplichte promotie
,,Als Jong FC Den Bosch géén kampioen wordt en dus níet promoveert naar de derde divisie, promoveert in elk geval één team”, stelt een woordvoerder van de KNVB. Indien Jong FC Groningen en Jong Volendam zouden degraderen uit de Derde Divisie, dan moeten er zelfs drie Jong-teams promoveren uit de alternatieve beloftencompetitie, al is de kans dat dat gebeurd vrijwel nihil. Ook is er mogelijk een scenario waarbij Jong FC Den Bosch ook als nummer 2 zou kunnen promoveren.

Overleg
De situatie is bijzonder, omdat bijvoorbeeld FC Twente juist afgelopen zomer haar beloftenteam heeft teruggetrokken uit de voetbalpiramide. Veel clubs willen helemaal niet naar de Derde Divisie, omdat het dan in het weekend moet spelen en daardoor reservespelers van het eerste niet meer op maandag ritme kunnen opdoen. De komende maanden voeren KNVB en clubs nog gesprekken over de ontstane situatie en de bezwaren van verschillende clubs om te promoveren.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES