zondag, 21 april 2024
Voetbal247.nlVerdwenen clubsFC LiendenOpmerkelijk: het scheelde weinig of Henk Veerman was speler geweest van FC...

Opmerkelijk: het scheelde weinig of Henk Veerman was speler geweest van FC Lienden

Hij behoort momenteel tot de meest scorende aanvallers in de Eredivisie, maar het had weinig gescheeld of Henk Veerman had furore gemaakt in het topamateurvoetbal. De Volendammer bereikte in het verleden reeds een akkoord met FC Lienden, tot FC Volendam alsnog besloot hem een contract aan te bieden.

Dat zegt de spits in gesprek met Voetbal International. Het was medio 2014 tien Veerman nog vooral speelde bij Jong FC Volendam. ,,Ik had me al ingeschreven bij FC Lienden en zou in de bouw gaan werken.” Een memorabele invalbeurt bij het eerste tegen Achilles ’29, waarin hij in tien minuten tijd 4 keer scoorde, veranderde zijn wereld. ,,Die invalbeurt veranderde alles. Ineens kon ik bij FC Volendam toch een redelijk contract krijgen, met een paar honderd euro extra, waardoor ik normaal kon leven. Ik hoefde dus toch niet te gaan werken en tekende bij.”

“Als je het allemaal op een rijtje zet, is het best bizar”, vervolgt Veerman. “Ik heb als jonge jongen altijd van een carrière als profvoetballer gedroomd. Later werd voetbal iets waar ik vooral veel plezier aan beleefde. Dat is in wezen nooit veranderd, ook niet toen ik uiteindelijk toch wel prof kon worden. Dat is denk ik ook een van de redenen waarom ik nog zo ver gekomen ben. Het is voor mij altijd een hobby gebleven.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD