zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagOpluchting bij FC Lisse: "Eindelijk eens rustig op de bank"

Opluchting bij FC Lisse: “Eindelijk eens rustig op de bank”

FC Lisse heeft zich op het nippertje weten te plaatsen voor de Derde Divisie. Het gehele seizoen vochten de bewoners van Ter Specke tegen degradatie en ook de heenwedstrijd in de play-offs werd bij Staphorst verloren met 1-0. De return werd een klinkende 6-1-zege, tot ontlading van trainer Robbert de Ruiter.

Nu loopt het dan wel

“Het besef moet eigenlijk nog doorkomen. Het had zo desastreus geweest dat we een niveau zouden zakken. Ik ben zo blij.” Terugkijken op het seizoen was nog altijd moeilijk tegenover Omroep West. “Ik heb niet gewanhoopt, maar we hebben het in zoveel wedstrijden onnodig laten liggen. En dat was vorige week bij Staphorst eigenlijk ook. We waren de betere ploeg, maar we konden weinig creëren. En dan geven we zo een goal weg. Dat scenario is dit seizoen heel vaak geweest. Nu loopt het dan wel. Natuurlijk baal ik nog even bij de 1-1, daarna is het lekker dat je de 3-1 zo cadeau krijgt. Ik vind dat we ontzettend goed met de ruimtes om zijn gegaan en in de tweede helft hebben we het fantastisch afgemaakt.”

Op training niet eens gezien

En dan scoort het moeizame Lisse opeens zes keer. “Dat heb ik niet eens op een training gezien”, grapt De Ruiter. “We hebben dus het beste voor het laatst bewaard. Het is ongelooflijk dat ik in de allerlaatste wedstrijd van het seizoen voor het eerst rustig op de bank heb kunnen zitten.” De trainer kijkt positief naar de toekomst. “Ik verwacht niet dat we volgend seizoen weer in de problemen komen, omdat de top uit de Topklasse naar de Tweede Divisie is. Natuurlijk komen er een aantal goede clubs bij, maar ook een aantal waarvan je weet dat de stap naar een niveau hoger best groot is. Dat heb je vandaag eigenlijk ook gezien aan Staphorst.”

Jaar om door te bouwen

Staphorst werd tweede in de Zaterdag Hoofdklasse C, voor het bijvoorbeeld gepromoveerde VVOG. “Dus ik verwacht niet dat we een volgend seizoen een rol van betekenis gaan spelen om de titel. Omdat er een aantal clubs zijn die verder zijn dan wij. Maar het is wel een mooi jaar om door te bouwen en dan hoop ik wel stabiel te zijn.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD