zondag, 21 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieOpluchting bij ONS Sneek: opgelapt kunstgrasveld goedgekeurd

Opluchting bij ONS Sneek: opgelapt kunstgrasveld goedgekeurd

Het kunstgrasveld van ONS Sneek is gisteren alsnog goedgekeurd. Daardoor kan de Derde Divisionist op 20 september op het eigen hoofdveld in de beker spelen tegen FC Twente. Lang was onzeker of de KNVB dat zou toestaan, omdat het versleten kunstgrasveld al meerdere malen werd afgekeurd. De eerste competitiewedstrijden speelde ONS zodoende op een bijveld.

Provisorische lappendeken

Door de doelgebieden, waar het veld het meest erbarmelijk is, te vervangen met lappen kunstgras van de zijkanten, is provisorisch voor een oplossing gezorgd. Voorzitter Klaas Uil stelt tegenover de Leeuwarder Courant opgelucht te zijn dat de Snekers nu alsnog FC Twente op het eigen hoofdveld kunnen ontvangen: ,,Voor ons en voor de gemeente is het enorm belangrijk dat je zo’n bekerwedstrijd thuis kunt spelen. Dat hebben we eerder met Ajax en FC Utrecht meegemaakt.”

Lange termijn
Het opgelapte hoofdveld lijkt echter weinig toekomstbestendig en schreeuwt alsnog om vervanging: ,,Dit veld is tien jaar oud en heeft behoorlijk wat kilometers gedraaid. Het is gesleten en beschadigd. Daar moeten we niet voor weglopen. Na het bekerduel met Twente hebben we een gesprek met de gemeente hoe we op de langere termijn verder moeten kijken. Maar dat er wat moet gebeuren, mag duidelijk zijn”, besluit Uil.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD