Volg ons
KNVB

Derde Divisie

Opleidingsvergoeding licht verhoogd

Opleidingsvergoeding licht verhoogd

Clubs uit de Tweede en Derde Divisie die hun talentvolle spelers opleiden tot het niveau waarbij een contract in het betaald voetbal wacht, kunnen vanaf 1 juli van dit jaar aanspraak maken op een iets verhoogde opleidingsvergoeding.

33 euro erbij
De opleidingsvergoeding, ook wel solidariteitsbijdrage genoemd, is een bedrag dat profclubs, zowel in Nederland als daarbuiten, betalen aan clubs waar de speler in kwestie zijn jeugdopleiding heeft genoten. Dat bedrag was 1490 euro en is sinds 1 juli verhoogd naar 1523 euro per opleidingsjaar, gerekend tussen het achtste en twintigste levensjaar.

Kluivert, Clement en George
Verschillende clubs profiteerden afgelopen jaren al flink van de solidariteitsregeling. Zo ontving Quick Boys mooie bedragen voor het opleiden van Dirk Kuijt, maar mogelijk profiteren in de toekomst ook andere huidige Tweede en Derde Divisie clubs van het opleiden van talent. Zo kwam Ajacied Justin Kluivert enige tijd uit voor ASV De Dijk en AFC, Pelle Clement in de jeugdopleiding van Koninklijke HFC en speelde FC Twente-talent Dylan George in het verleden bij ODIN ’59. Bij een toekomstige transfer van de talenten wordt niet alleen de bankrekening van de speler in kwestie en diens zaakwaarnemer flink gespekt, maar rinkelt ook de kassa van de opleidende clubs.

Om de hoogte van de opleidingsvergoeding te berekenen is nogal een gecompliceerde rekenmethode van toepassing. Meer daarover in dit document op de website van de KNVB.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie