maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieOpleidingsvergoeding licht verhoogd

Opleidingsvergoeding licht verhoogd

Clubs uit de Tweede en Derde Divisie die hun talentvolle spelers opleiden tot het niveau waarbij een contract in het betaald voetbal wacht, kunnen vanaf 1 juli van dit jaar aanspraak maken op een iets verhoogde opleidingsvergoeding.

33 euro erbij
De opleidingsvergoeding, ook wel solidariteitsbijdrage genoemd, is een bedrag dat profclubs, zowel in Nederland als daarbuiten, betalen aan clubs waar de speler in kwestie zijn jeugdopleiding heeft genoten. Dat bedrag was 1490 euro en is sinds 1 juli verhoogd naar 1523 euro per opleidingsjaar, gerekend tussen het achtste en twintigste levensjaar.

Kluivert, Clement en George
Verschillende clubs profiteerden afgelopen jaren al flink van de solidariteitsregeling. Zo ontving Quick Boys mooie bedragen voor het opleiden van Dirk Kuijt, maar mogelijk profiteren in de toekomst ook andere huidige Tweede en Derde Divisie clubs van het opleiden van talent. Zo kwam Ajacied Justin Kluivert enige tijd uit voor ASV De Dijk en AFC, Pelle Clement in de jeugdopleiding van Koninklijke HFC en speelde FC Twente-talent Dylan George in het verleden bij ODIN ’59. Bij een toekomstige transfer van de talenten wordt niet alleen de bankrekening van de speler in kwestie en diens zaakwaarnemer flink gespekt, maar rinkelt ook de kassa van de opleidende clubs.

Om de hoogte van de opleidingsvergoeding te berekenen is nogal een gecompliceerde rekenmethode van toepassing. Meer daarover in dit document op de website van de KNVB.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD