maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlOpinieOPINIE | Waar is de voetballobby in Den Haag?

OPINIE | Waar is de voetballobby in Den Haag?

Hoe vieren we dit jaar Kerstmis. Dat lijkt zo’n beetje de centrale vraag te zijn in de corona-communicatiemachine de laatste weken. Kunnen opa en oma en die ene irritante oom wel aanschuiven aan de dis, of zijn we ook in deze donkere dagen aangewezen op het gezelschap van onze gezinsgenoten. Voor zover we deze hebben dan.

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar eerlijk gezegd is dat wel het laatste wat mij nu bezighoudt. Kerstmis vier ik het liefst onderuitgezakt op de bank in mijn ouwe kloffie, met een goed boek, veel koffie en genoeg schermen in verschillende verschijningsvormen binnen handbereik. Lekker zo weinig mogelijk doen en moeten. Social distancing is altijd al wel aardig mijn ding geweest, zo heb ik de afgelopen acht maanden al regelmatig gemerkt.

Te gezellig
Toen ergens in oktober de sportparken weer definitief op slot gingen, vond ik dat niet meer dan logisch. De grafieken dreigden langzaam weer door het dak te gaan en met als argumentatie dat het aantal reisbewegingen omlaag moest was de maatregel te billijken. Ook al blijkt het sporten op zich amper voor besmettingen zorgt. In de tijd dat publiek nog welkom was, zag ik het op verschillende sportparken overduidelijk te vaak te gezellig worden. Zo eerlijk moet ik zijn.

Maar toch begonnen de keuzes vanuit Den Haag ook steeds vaker te schuren. Want waarom gaan de heren Rutte en De Jonge ineens bepalen wat wij belangrijk vinden? Sportscholen bleven open, want we hebben een uitlaapklep nodig. Alsof een theatervoorstelling, een concert of een potje voetbal spelen of bekijken niet net zo goed een uitlaatklep is voor veel mensen.

En nu is daar ineens de stip op de horizon die Kerstmis heet. Daar moet veel voor wijken, waaronder dus het voetbal dat nog altijd niet mag. Ja, trainen in groepjes van vier. En dat schiet niet op. Het zo fraai uitgedokterde plan B van de KNVB, mijn belangrijkste stip, verdwijnt als een ondergaande zon aan de horizon.

Ik wil niet naar de sportschool, of een irritante oom in huis. Gewoon weer eens een potje voetbal, dat wil ik. De grootste uitlaatklep voor miljoenen Nederlanders. Kunnen we er echt niet eens voor zorgen dat die groep een goede lobbyist krijgt in Den Haag?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD