maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlTweede DivisieOpinie Katwijk: hoe nu verder?

[OPINIE] Katwijk: hoe nu verder?

Dinsdagavond rond 20.00 uur publiceerde vv Katwijk een persbericht dat de amateurvoetbalwereld op zijn grondvesten deed schudden. Trainer Dick Schreuder legde per direct zijn taken neer op De Krom, om een avontuur aan te gaan in de Verenigde Staten. Nog geen uur later kwamen de eerste sollicitaties op de vacante positie al binnen.

In een reactie bij Omroep West gaf technisch directeur Cees Bruinink aan dat de huidige assistent-trainers de ploeg gaan prepareren voor de komende wedstrijd, thuis tegen Excelsior Maassluis. Het duo zal de ploeg ook gaan coachen. Ondertussen zal Bruinink zelf drukke dagen in het vooruitzicht hebben, want hij moet op zoek naar een nieuwe trainer. Over de wervingstekst hoeft de TD van de oranjehemden zich geen zorgen te maken. Er zullen vast wel trainers geïnteresseerd zijn om in te stappen bij de koploper van de hoogste amateurklasse in Nederland. Doordat er in de week na 20e speelronde een inhaalweekend staat ingepland, heeft Bruinink wel wat extra tijd om tot een beslissing te komen. Hij krijgt een uitdaging voor de kiezen, maar wel eentje waarbij de randvoorwaarden in zijn voordeel spreken.

Bovendien heeft Katwijk de mogelijkheid om, via dispensatie of met Bruinink als zogenaamde stroman, het duo Plat/Heijmans het seizoen af te laten maken. Bruinink zou zelfs zichzelf kunnen aanstellen voor de rest van het seizoen. In beide gevallen is het voordeel dat er, behalve het vertrek van Schreuder niet zo veel verandert. Plat en Heijmans staan echter aan het begin van hun trainerscarrière en het gat tussen de luwte van een assistent en de druk van hoofdtrainer in de top van het amateurvoetbal is enorm. Bruinink zelf lijkt zijn weg gevonden te hebben als technisch directeur. Als hij zelf de vacature invult, is het afbraakrisico voor zijn huidige functie groot. Allereerst is daar de druk van de titelstrijd, alles minder dan een kampioenschap zal hij aangerekend te krijgen. Daarnaast zou hij de opvolger van zijn eigen opvolger worden. Bruinink kende een succesvolle periode als trainer op De Krom, maar eindigde met een degradatie. Dat laatste feit zal eruit gelicht gaan worden als de titelstrijd niet winnend wordt afgesloten.

Bij de keuze voor een nieuwe trainer zal het niet zozeer gaan over wie er wil, maar vooral over wie is er capabel. Drie “grote” namen die vrij zijn: Jan Zoutman, Jochem Twisker en Wilfred Van Leeuwen. De een heeft echter een (recent) verleden bij Quick Boys, de ander zal nog druk bezig zijn met de afwikkeling van zijn contract bij De Dijk en de derde heeft een toekomst bij Rijnsburgse Boys. Bovendien zal elke nieuwe trainer zijn stempel op Katwijk willen drukken, met als mogelijk gevolg een lastige gewenningsperiode en mogelijk het verspelen van de huidige eerste plaats. Een valsere start kun je haast niet maken als trainer.

Voor Bruinink is het wikken en wegen geblazen, met de stroman-constuctie en een nieuwe aanstelling als voornaamste opties. Aanstaande zaterdag kan hij de eerste optie testen. Daarna gaan zijn twee weken bedenktijd in.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD