Volg ons

Tweede Divisie

‘Openbare orde-problemen verwacht bij Spakenburgse derby’

‘Openbare orde-problemen verwacht bij Spakenburgse derby’

Burgemeester Melis van de Groep van Bunschoten-Spakenburg houdt ernstig rekening met openbare orde-problemen bij de wedstrijd tussen IJsselmeervogels en Spakenburg en heeft daarom de KNVB verzocht de derby uit te stellen. Dat meldt De Bunschoter.

Van de Groep vreest drukte in het centrum van het dorp omdat er geen of nauwelijks publiek aanwezig mag zijn, thuisfeestjes niet mogelijk zijn en er geen sporthalfeesten na afloop zijn. Dat is ongewenst gezien de coronamaatregelen, waarbij juist drukte gemeden moet worden.

Volgens de burgemeester heeft de politie vanwege de onbeheersbaarheid en diverse niet-handhaafbare te verwachten situaties de wedstrijd niet door te laten gaan, schrijft de krant. ,,Het gevaar van forse mensenmassa’s in het centrum is groot”, aldus Van de Groep. De burgemeester verzoekt de KNVB de derby uit stellen. ,,Ik zie geen andere mogelijkheid.” De Spakenburgse derby staat gepland voor zaterdag 24 oktober.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie